YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gordion’a 16’ncı yüzyılın Türk şehri kurulacak

Ankara Polatlı Belediyesi’nin, Yassıhöyük Gordion'da yapacağı koruma amaçlı imar planı onaylandı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu,...

Gordion’a 16’ncı yüzyılın Türk şehri kurulacak

Ankara Polatlı Belediyesi’nin, Yassıhöyük Gordion'da yapacağı koruma amaçlı imar planı onaylandı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, belediyenin 3 yıl önce başvurduğu Gordion koruma amaçlı imar planına onay verdi.
Belediye, Gordion’da 3 bin yıllık tarih ve termal turizmi birleştirerek, 16’ncı yüzyılın Türk şehrini kuracak. Frig uygarlığının başkenti olan Gordion’da 100’ü aşkın höyük, Kral Midas’ın tümülüsü ve antik kentin bulunduğu Gordion’da, belediye üç yıl önce koruma amaçlı imar planı çalışması başlattı.
Tabiat varlıklarının korunmasını ve uluslararası tarih turizminin etkin hale getirilmesini, bu nedenle bölgede gelişigüzel köysel yapılara izin verilmemesini amaçlayan koruma amaçlı imar planı 500 dönümlük alanı kapsıyor.
Belediye Başkanı Yakup Çelik, Gordion’da 20 dönümlük bir alanda 16. yüzyıl Türk şehri kurmayı planladıklarını söyledi. Çelik, bölgedeki antik çağ eserlerinin daha iyi sergilenmesi ve turistlerin barınmasını sağlayacak tesislerin yapılmasını öngören çalışmalar başlatacaklarını belirtti. Çelik ayrıca, aynı bölgede termal tesis kuracaklarını vurguladı.
Gordion’a 16 kilometre mesafede bulunan Çağlayık bölgesinde, 42 derece sıcaklığındaki termal suyu, Gordion’da yapacakları termal tatil köyüne getireceklerini anlatan Belediye Başkanı Yakup Çelik, “Gordion bölgesinde termal turizmi olacak, 16. yüzyıl Türk şehri ile bize ait bir turizm mekanı olacak ve en önemlisi Frigya uygarlığının varlıkları korunmuş olacak. Ayrıca, buradaki turizmin daha etkin hale getirilmesini sağlayacak, daha çok turistin gelmesine neden olacak yeni yapılanmalar söz konusu olacak.” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler