YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GSB'nin "Yaz Projeleri" Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yaz döneminde başlatılan projelerle 200 bin gencin bulunduğu yerden başka bir yere gitme imkanı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yaz döneminde başlatılan projelerle 200 bin gencin bulunduğu yerden başka bir yere gitme imkanı bulduğunu, hedeflerinin 500 bin olduğunu bildirdi.

"Seyyah Ulu Çınarın İzinde", "Bu memleket Bizim Gençlik Treni" ve "Lider Gençlik Kampları" projelerinin sona ermesi sebebiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Bakan Kılıç, yeni bir bakanlık olduklarını belirterek, "Bu projelerle 200 bin genç hareket etti. Yurtların tamamını gençlik projelerinde barınma alanı olarak kullandık. Önümüzdeki hedef 500 bin" dedi.

Projelerle gençlerin hayata bakışının değiştiğine dikkati çeken Kılıç, "Bu ülkenin gençleri ülkenin her tarafını görsün diye mücadele ediyoruz. Arkamızda her zaman tam destek durduğu için Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yürekten teşekkür ediyorum. Bir damla suyla ateşi söndürmeye gidiyoruz" diye konuştu.

Kılıç, amatör ruhla gençler için çalıştıkların ve yapmak istediklerini ortaya koyduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda batı medeniyetiyle aramızda 8-10 yıllık fark kaldı. Ortaya bu eserler çıktı. Daha nice işler yürütülüyor. Bunlar ülkemiz gençleriyle buluşturulacak. Bu coşkuyu yüreğinizin derinliğinde hissetmelisiniz. Bakanlık çalışanları ve projeye destek verenlerin tarafı belli olmuştur. Yurtlarda yatak kapasitesi 2002 yılında 188 bindi. Bugün ise 308 bin rakamına ulaştık.

Bu projelere katılanların sayısını dilediğimiz sayıya çıkarırsak, gençleri geleceğe hazırlayabilirsek, bu hizmetler ve icraatlar Türkiye'nin geleceğine genç nesiller kazandıracak. Bizden sonrakiler bizden daha büyük işler yapsınlar ki çocuklarımız daha rahat yaşasın. 'Avrupa bizden 100 yıl önde, biz bunları yakalayamayız' saplantısı vardı. Bizim ekonomimizi yöneten IMF'ye kredi açacak noktadayız. Uluslararası kredilendirme kuruluşları Türkiye'nin bu durumunu gizleyemeyeceklerini anladılar. Fitch, 2 gün önce Türkiye'nin güven ülkesi olduğunu açıkladı."

Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit ise gençler için yaz boyunca projeler hazırladıklarını ve uyguladıklarını anlatarak, "Kültür, doğa ve deniz kampları düzenlendi. Tarih kampları yapıldı. 81 ilden 100 bin genci 34 ilde misafir ettik. Gençlerimiz, 7 temada, 8 ilde kamplara katıldılar. Gençlerin layık olduğu şekilde yeni projelere devam edeceğiz" dedi.

Törende ayrıca, düzenlenen kamplara ilişkin görüntüler izletildi. Projeye katılan gençler yaşadıklarını anlattılar.

-Projelere destek verenlere plaket verildi-

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, projelere destek veren kamu kuruluşları ve özel sektör yetkililerine birer plaket verdi.

Kılıç, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil, Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Toker ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman'a birer plaket takdim etti.

Bu arada, bakan Kılıç, projeye katılan 20 gence hediye, 20 gence Brüksel bileti, 5 gence Paris seyahati armağan ettii. Ayrıca kamplardan yararlanan 10 genç ise Ipad kazandı. Tüm gençler ve sponsor desteği sağlayan kurumların yöneticileri Kılıç ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, törenin ardından projelerde yer alan gençlerin çektikleri fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı. Bakan Kılıç, bir süre davete katılanlarla sergiyi gezdi.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler