YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki pankartın bedeli 25 yıl

Ankara’da, legal bir eylemde pankart açan iki öğrenci hakkında, gittikleri dernek legal olduğu halde cinayet davalarından bile ağır cezalar istendi

İki pankartın bedeli 25 yıl

Ankara’da, legal bir eylemde pankart açan iki öğrenci hakkında, gittikleri dernek legal olduğu halde cinayet davalarından bile ağır cezalar istendi. Açılan pankarttaki ifadeler ‘illegallik’ için yeterli bulundu.

Hopa olayları davası başta olmak üzere, öğrencilerin yaptığı hemen her eylemden sonra “terör örgütü davasının” açıldığı Ankara’da, “bir garip terör davalarına” yenisi eklendi. Ankara’da, legal bir eylemde pankart açan iki öğrenci hakkında, cinayet davalarından bile ağır cezalar istendi.

Ankara Başsavcıvekilliği tarafından açılan davanın iddianamesinde, üniversite öğrencileri Özgür Alkan ve Bahadır Söylemez’in, 13 Mart’ta Ankara’da Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen mitingde, 12 Eylül’de idam edilen 3 devrimcinin isimlerinin yazılı olduğu, “İdamlar bizi yıldıramaz - Ethem Çoşkun, Seyit Konuk, Necati Vardar, 13 Mart Savaşçıları yaşıyor, Leninistler savaşıyor” pankartı astıkları belirtildi.

İddianamede, öğrencilerin, THKP-C’nin Kızıldere’de öldürülen lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarını anmak için 30 Mart’ta düzenlenen eylemde de Kızıldere’de ölenlerin resimlerinin yer aldığı, “Kızıldere’de düşenler kavgamızda yaşıyor-Devrimci Öğrenci Birliği” pankartını astıkları ifade edildi.

Kaldıkları yurtlara baskın yapılarak gözaltına alınan öğrenciler 4 Mayıs’ta tutuklandı. İddianamede, odalarındaki aramada, şu suç delillerine ulaşıldığı belirtildi:
- Mart Kültür Sanat ve Düşünce Derneği’ne gidip gelmek, derneğin kurucusu olmak.
- Aynı derneğin dergisini bulundurmak.
- Odalarında bulunan Tolstoy’un ‘Savaş ve Barış’ kitabı, Deniz Gezmiş kartpostalları, Mahir Çayan kitapları, Deniz Gezmiş resimli takvim.

İddianamede, iki öğrencinin 1970’li yıllarda varlığı son bulan THKP-C kökenli TKEP-L örgütü adına üye olmamakla birlikte suç işledikleri öne sürüldü. Bu nedenle örgüt üyesi gibi cezalandırılmaları istenen gençlerin 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisleri istendi. İddianamede, öğrencilere astıkları her bir pankart için de 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi. İstenen cezaların üst sınırı 25 yılı buldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler