YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdeniz Üniversitesi, Kore ile uzay alanında işbirliği yaptı

Akdeniz Üniversitesi(AÜ), TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) ve Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü (KASI)...

Akdeniz Üniversitesi, Kore ile uzay alanında işbirliği yaptı

Akdeniz Üniversitesi(AÜ), TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) ve Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü (KASI) arasında uzay alanında önemli bir işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma ile iki ülke kurumları arasında öğretim üyesi, öğrenci ve teknik personel değişimi, uzay teknolojilerinde yeni proje, araç ve aygıt geliştirilmesi konularında ortak çalışma yapılacak.
İşbirliği çerçevesinde KASI tarafından AÜ Uzay Bilimleri Bölümü’ne bir teleskop hibe edildi. Teleskop 2013 yılı başında Saklıkent’te bulunan TUG yerleşkesinde faaliyete geçirilecek. Bu anlaşmayla AÜ’nün, dolayısıyla Antalya’nın Uzay Bilimleri ve Teknolojileri alanında uzay üssü olması yönünde önemli bir adım atmış olduklarını açıklayan AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ülke olarak uzayda yerlerini almak için çalıştıklarını ifade etti.
Yazılı açıklama yapan Kurtcephe, “Bu çalışmalarımızın en son örneği, bizi uzay teknolojileri alanında ileriye taşıyacak, uzay alanında önemli kurumlarla güç birliği yapmamızı sağlayacak işbirliği anlaşmasıdır. Bu anlaşma ile kurumlar arası öğretim üyesi, öğrenci ve teknik personel değişimi, uzay teknolojilerinde yeni proje, araç ve aygıt geliştirilmesi konularında ortak çalışmalar yapabilecek ve karşılıklı olarak tecrübelerimizi paylaşabileceğiz.” ifadelerini kullandı.
Anlaşma kapsamında, Kore Uzay ve Havacılık Enstitüsü, Kore Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Uydu Teknolojileri Araştırma Merkezi’ni de ziyaret ettiklerini belirten Rektör Kurtcephe, bu kurumlarla, Akdeniz Üniversitesi ile yakın işbirliği kurulması ve ortak uzay sistemleri geliştirilmesi ve Türk bilim adamları ve mühendislerin Kore’de eğitilmesi yönünde fikir birliğine varıldığını belirtti.
Rektör Kurtcephe, TUG'da kurulacak teleskopun dışında, bir teleskopun da Akdeniz Üniversitesi ve Kore Astronomi ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nün ortaklaşa kuracağı yeni bir gözlemevine konuşlandırılması konusunda da yakın bir gelecekte olumlu gelişmelerin yaşanacağını ifade etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler