YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdeniz Üniversitesi'ne Diploma Eki Etiketi Ödülü

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Avrupa Komisyonu tarafından verilen "Diploma Eki Etiketi Ödülü"nün Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları diplomanın

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Avrupa Komisyonu tarafından verilen "Diploma Eki Etiketi Ödülü"nün Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları diplomanın Avrupa Birliği düzeyinde tanınması anlamı taşıdığını belirtti.

Kurtcephe, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Komisyonu'nca 8 Mayıs'ta Danimarka'da yapılan ödül töreni ile Akdeniz Üniversitesi'nin 2011-2014 dönemi için "Diploma Eki Etiketi Ödülü"ne layık görüldüğünü kaydetti.

Ödül için geçen yıl 15 Mayıs'ta başvuruda bulunduklarını hatırlatan Kurtcephe, üniversitenin Ulusal Ajans ve Avrupa Komisyonu tarafından incelendiğini ve değerlendirme sonunda da ödülü hakkettiğini belirtti.

Akdeniz Üniversitesi olarak dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediklerini, aldıkları ödülün bu yolda emin adımlarla ilerlediklerinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Kurtcephe, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Avrupa Komisyonu tarafından verilen 'Diploma Eki Etiketi Ödülü' Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları diplomanın AB düzeyinde tanınması anlamına gelmektedir. Türkiye'de ve Avrupa'da sayılı üniversitenin sahip olduğu bu ödülün alınmasıyla, mevcut diploma etiketimizin başta şeffaflık olmak üzere Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen kalite ölçütlerine de uygun olduğumuz belgelenmiştir. Bu şekilde üniversitemizin uluslararası tanınırlık oranı bir kat daha artmıştır."

Rektör Kurtcephe, ödülün alınmasında katkısı bulunanlara da teşekkür etti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler