YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avrupa Komisyonu'ndan Aü'ye Diploma Eki Etiketi Ödülü

Avrupa Komisyonu tarafından Danimarka'nın Kopenhang şehrinde gerçekleştirilen ödül töreni ile Akdeniz Üniversitesi'ne 'Diploma Eki Etiketi...

Avrupa Komisyonu'ndan Aü'ye Diploma Eki Etiketi Ödülü

Avrupa Komisyonu tarafından Danimarka'nın Kopenhang şehrinde gerçekleştirilen ödül töreni ile Akdeniz Üniversitesi'ne 'Diploma Eki Etiketi Ödülü' verildi.

Bologna Süreci uyum çalışmaları kapsamındaki yoğun çalışmaları takiben Akdeniz Üniversitesi'nin 15 Mayıs 2011 tarihinde Diploma Eki Etiketi almak için başvuruda bulunduğu bildirildi. Ulusal Ajans ve Avrupa Komisyonu olmak üzere iki aşamalı inceleme ve değerlendirmeler sonucu Avrupa Komisyonu tarafından 7 Ekim 2011 tarihinde yapılan resmi açıklamada 2011-2014 dönemi için Akdeniz Üniversitesi´ne 'Diploma Eki Etiketi Ödülü' verildiğinin ilan edildiği kaydedildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi olarak eğitim programları ve kalite geliştirme çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla sürdürmeyi, dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemeyi amaçladıklarını, 'Diploma Eki Etiketi Ödülü'nün bu yolda önemli aşamalar kaydedildiğinin bir kanıtı olduğunu belirtti.

Rektör Kurtcephe, "Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki Etiketi Ödülü Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları diplomanın AB düzeyinde tanınması anlamına gelmektedir. Türkiye'de ve Avrupa sayılı üniversitenin sahip olduğu Diploma Eki Etiketi'nin alınmasıyla mevcut Diploma Eki'nin şeffaflık başta olmak üzere, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen kalite ölçütlerine uygun olduğu belgelenmiş ve bu şekilde üniversitemizin uluslararası tanınırlık oranı bir kat daha artmıştır" dedi.

Rektör Kurtcephe, AÜ'nün 'Diploma Eki Etiketi Ödülü' alma sürecinde özverili çalışmaları nedeniyle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Certel, Bologna Süreci Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Serhan Yaylacı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler