YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitim Ve Öğretimin Yeniden Yapılandırılması

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Bologna Süreci Koordinatörlüğü tarafından, Kumluca Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarına yönelik, Bologna Süreci Uyum...

Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Bologna Süreci Koordinatörlüğü tarafından, Kumluca Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarına yönelik, Bologna Süreci Uyum çalışmaları kapsamında eğitim ve öğretimin yeniden yapılandırılması konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kumluca Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Akdeniz Üniversitesi Bologna Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Kumluca Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sahriye Sönmez ve öğretim elemanları katıldı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Burhan Özkan, eğitim ve öğretim hizmetlerinin doğru ve son teknolojik gelişmelere uygun olarak sunulması gerektiğini ifade ederek,"Bu amaç doğrultusunda Akdeniz Üniversitesi eğitim ve öğretim sistemindeki yapılandırma faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor" dedi. Bologna sürecinin uluslararası kuruluşların işbirliği ile 47 üye ülke tarafından oluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, "Bologna sürecinin oluşturmayı hedeflediği Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek ya da çalışmak amaçları ile Avrupa'da kolayca dolaşabilecekler. Bu kapsamda Bologna Koordinatörlüğü tarafından koordine edilen ve üniversitemizin tüm birimlerinde her bir eğitim düzeyinde yürütülen Bologna süreci uyum çalışmaları kapsamındaki yoğun çalışmaları takiben Avrupa Komisyonu tarafından 2011-2014 dönemi için verilen 'Diploma Eki Etiketi Ödülü' büyük önem taşımaktadır. Avrupa Komisyonu tarafından verilen Diploma Eki Etiketi Ödülü öğrencilerimizin aldıkları diplomanın AB düzeyinde tanınması anlamına gelmektedir. Diploma Eki Etiketi ile Diploma Ekimizin Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen kalite ölçütlerine uygun olduğu belgelenmiş ve bu şekilde üniversitemizin uluslararası tanınırlık oranı bir kat daha artmıştır" diye konuştu.

Bologna sürecinin öğrenciler açısından birçok kazanımı olduğunu söyleyen Prof. Özkan, şunları söyledi:

"Bologna süreci öğrenci merkezli bir yaklaşımı öngördüğünden öğrencilerin eğitim hayatlarına aktif katılımlarını sağlar, öğrencilerin eğitim programlarını ve derslerini daha bilinçli seçmelerine yardımcı olur, seçtikleri dersleri ve programları tamamladıklarında hangi yeterliliklere sahip olacaklarını; yani neleri bileceklerini, neleri uygulayabileceklerini ve hangi sosyal, mesleki ve iletişim yetkinliklerine sahip olabileceklerini önceden bilmelerine yardımcı olur, ders kredileri öğrenci iş yükü temel alınarak oluşturulacağı için öğrencilerin ders dışındaki faaliyetlerini teşvik eder ve bu faaliyetlerin aldıkları dereceye aktarılmasını sağlar, kalite güvencesi sayesinde tüm öğrencilerin kaliteli eğitim almalarını sağlayarak öğrenciler arasında fırsat eşitliğini geliştirir, yeterlilikler ve kalite güvencesiyle oluşturulan programlardan mezun olan öğrencilerin istihdam edilebilme oranları artar, Diploma Eki ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi gibi tanınma araçları sayesinde öğrencilerin almış oldukları eğitimin yurt dışında tanınmasına imkân sağlayarak mesleki ve akademik hareketliliğini arttırır, öğrenci hareketliliğini özendirir ve hareketliliğin önündeki engelleri azaltır, sadece formel öğrenme için değil, tüm öğrenme için hayat boyu öğrenmeyi teşvik eder."

Öğrenci merkezli sistemin öğrenciye sağlayacağı katkının önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkan, "Öğrenciye öğrenmeyi öğretirseniz kendini daha fazla geliştirecektir" dedi. Prof. Dr. Özkan ayrıca, eğitim programları ve kalite geliştirme çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla sürdürmeyi, dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemeyi ve Avrupa Yükseköğretim Alanı'nda önemli bir aktör olarak rol almayı amaçlayan Akdeniz Üniversitesi bünyesinde verilen eğitimin kalitesinin arttırılmasına önem verildiğini belirtti.

Prof. Dr. Özkan Yeniden yapılandırma çalışmaları tamamlandığında Akdeniz Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma yolunda çok önemli bir aşama kaydedeceğinin altını çizdi. Prof. Dr. Burhan Özkan, Kumluca Meslek Yüksekokulunun Bologna Süreci uyum çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirterek, çalışmaları nedeniyle Okul Müdürü Doç. Dr. Sahriye Sönmez'e teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler