YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Eski Eser Müze Ve İnsan İlişkileri" Karikatür Yarışması

Burdur'da düzenlenen 28. Uluslararası ve 2. Ulusal Eski Eser Müze ve İnsan İlişkileri konulu karikatür yarışması sonuçlandı.

Burdur'da düzenlenen 28. Uluslararası ve 2. Ulusal Eski Eser Müze ve İnsan İlişkileri konulu karikatür yarışması sonuçlandı.

Burdur Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 20'si yabancı olmak üzere toplam 53 sanatçının katıldığı yarışmada 125 eser değerlendirmeye alındı.

Yapılan değerlendirme sonucunda, Turan Aksoy'un eseri birinciliğe değer görüldü. Yarışmada Ukrayna'dan Vladimir Kazanevsky'in eseri ikinci, Murat Sarı'nın eseri üçüncü olurken, Bulgaristan'dan Trayko Popov mansiyon, Ahmet Eser de Burdur Belediyesi Özel Ödülünü aldı.

Bu arada, İl Özel İdare Ödülünü Halit Kurtulmuş, Mimarlar Odası Özel Ödülünü ise Ömer Çam elde etti.

Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptığı açıklamada, Burdur'da yapılan karikatür yarışmasının Türkiye'de tek olma özelliği taşıdığını belirterek, "Yarışma hem eski eserlere dikkat çekmesi hem de ilin tanıtımı açısından ayrı bir öneme sahiptir. Burdur ve Türkiye açısından önemli olan böyle uzun soluklu bir çalışmayı Valilik olarak uluslararası boyutta gerçekleştirmekten son derece mutluyuz" dedi.

20 Mayıs'ta düzenlenecek ödül töreninde, birinciye bin 500 dolar, ikinciye bin dolar üçüncüye 750 dolar ve mansiyon ödülü olarak ise 500 dolar verilecek.

Muhabir: Volkan Poliçe

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler