YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İtfaiyeden nefes kesen kurtarma operasyonu

Antalya'da itfaiye ekipleri, 1 aydır kayalıklarda mahsur kalan bir keçiyi, nefes kesen operasyonla kurtarıp sahibine teslim etti.

İtfaiyeden nefes kesen kurtarma operasyonu

Antalya'da itfaiye ekipleri, 1 aydır kayalıklarda mahsur kalan bir keçiyi, nefes kesen operasyonla kurtarıp sahibine teslim etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü ekipleri, Burdur’un Bucak İlçesi Kızıllı Köyü’nde çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Gürsel Tosun’un, Antalya sınırı yakınlarındaki Sarıkaya Tepesi’nde mahsur kalan keçisini kurtarmak için harekete geçti.

Kurtarma ekibi, Karacaören Barajı’nın doğu kıyısında bulunan yaklaşık bin 200 rakımlı Sarıkaya Tepesi’nin zirvesine 1 saatlik zorlu tırmanışın ardından ulaştı. Zirvede hazırlıkların tamamlanmasının ardından ekipler, yaklaşık 100 metrelik dik kayalık uçurumdan aşağı sarkarak 45 metre derinliğindeki oyukta mahsur kalan keçiye ulaştı. Halatla boynuzlarından bağlanan keçi, Sarıkaya Tepesi’nin zirvesine çekilerek sahibine teslim edildi.

KEÇİ 1 AYDIR KAYALIKLARDAYDI
Sürüsünde 100 keçisi bulunan Kızıllı Köyü sakinlerinden Gürsel Tosun, "Keçimin buraya nasıl geldiğini anlamıyorum. Keçi, yaklaşık 1 aydır burada mahsurdu" dedi.

Tosun, kendisinin zaman zaman keçiye yiyecek attığını belirtti. Tosun, şunları kaydetti: "Bütün köylüler o kadar uğraşmamıza ve çeşitli kurumlara başvurmamıza rağmen keçiyi 1 aydır kurtaramadık. Keçiyi kurtarmak için keçi parasından fazla masraf ettim. Köylülerden keçiyi tabancayla vurup öldürmem konusunda telkinler almama rağmen son bir ümitle Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na başvurdum. Ekipler, sağolsunlar buraya gelerek keçimi kurtardı. Antalya Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederim. Çünkü sadece keçimi değil, beni de vicdan azabından kurtardılar."

"HER YARDIM ÇAĞRISINA KOŞARIZ"
Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Emin Pehlivan, Antalya İtfaiyesi olarak tüm canlıların yardımına koşmayı görev bildiklerini söyledi. Pehlivan, "Nerede olursa olsun, yardım çağrısı alınca yardıma koşarız. Karacaören Barajı’nın kıyısında Sarıkaya Tepesi’nin yamacında mahsur kalan keçiden kendimizi sorumlu hissederiz. Antalya İtfaiyesi olarak tüm yurttaşlarımızın desteğiyle başarılı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kurtarma ekibi nezdinde tüm çalışma arkadaşlarımı kutlarım" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler