YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kemer, esrarengiz adamın kimliğini arıyor

Antalya Kemer'de üzerinde Yaşar Y. adına düzenlenmiş kimlik çıkan kişinin gerçek ismini bulmak için gazetelere ilan verilecek.

Kemer, esrarengiz adamın kimliğini arıyor

Kemer'in Tekirova beldesinde günübirlik bahçıvanlık işlerinde çalışan ve Yaşar Y. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı bulunan kişinin sahte kimlik taşıdığı belirlendi. Sahte kimlik kullanmak ve nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan kişinin gerçek kimliğini belirlemek üzere Kemer Cumhuriyet Savcılığının ulusal gazetelere ilan vermeye hazırlandığı bildirildi.

İzmir'de gümrük komisyonculuğu yapan Yaşar Y, bir işlem için gittiği noterdeki görevlilerin kendisine “Bu nüfus cüzdanı geçersiz. Siz daha önce nüfus cüzdanı yenilemişsiniz” demesi üzerine savcılığa başvurdu. Başlatılan soruşturma sonucunda, nüfus cüzdanının Antalya'nın Kemer ilçesinden yenilendiği; kimliği yenileyen kişinin de Kemer'in Tekirova beldesinde oturduğu tespit edildi.

Kemer Cumhuriyet Savcılığına davet edilerek sorgulanan sahte kimlikli kişi, 1995 yılında Manavgat'ta geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını yitirdiğini, 6 ay hastanede yattığını ileri sürdü. Hastaneden çıkarken görevlilerin kendisine Yaşar Y. kimliği verdiğini söyleyen kişinin bu iddiası araştırıldı ancak bu yönde bir hastane kaydına rastlanmadı.

Resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan kişinin gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için o günden itibaren araştırma yapan Kemer Cumhuriyet Savcılığı ve Kemer Emniyet Müdürlüğü bir sonuca ulaşamadı.

Soruşturma kapsamında gerçek Yaşar Y'yi de Kemer'e çağırarak ifadesini alan Cumhuriyet Savcılığının esrarengiz şahsı tanıyanlar çıkabileceği düşüncesiyle ulusal yayın yapan gazetelere ilan vermeye hazırlandığı bildirildi.

GÜNÜBİRLİK BAHÇE İŞLERİNDE ÇALIŞIYOR Tekirova beldesinde yaklaşık 15 yıldır yaşadığı belirlenen Yaşar Y. sahte kimlikli kişinin, beldedeki insanların sevgisini kazandığı, bahçe işlerine yardımcı olarak yaşamını sürdürdüğü öğrenildi. Bir hatıra defteri tuttuğu öğrenilen kişinin banka hesabı, kredi kartı, sabit telefonu bulunmadığı, sadece 2006 yılından beri cep telefonu kullandığı anlaşıldı. Sahte kimlikli kişinin Tekirova'da yaşadığı süre içinde hiç adli bir olaya karışmadığı, son derece kibar ve düzgün bir kişilik sergilediği belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler