YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manavgat'ta yılbaşı öncesi 10 bin fidan dağıtıldı

Antalya'nın Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, 'Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim' adıyla 10...

Manavgat'ta yılbaşı öncesi 10 bin fidan dağıtıldı

Antalya'nın Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, 'Yeni Yıla Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Girelim' adıyla 10 bin fidan dağıtım kampanyası düzenledi. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara andız, fıstık çamı ve keçiboynuzu(harnup) fidanı dağıttı. Fidan dağıtımına vatandaşlar yanı sıra yerleşik turistler de ilgi gösterdi.
İlçe Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, yaptığı açıklamada, 2011 yıl içinde vatandaşlara doğayı koruma ve çevreyi yeşillendirme etkinlikleri kapsamında toplamda 30 bin fıstık çamı, defne, keçiboynuzu ve Kıbrıs akasyası fidanı dağıttıklarını söyledi. Yılbaşı öncesi ormanlık alanlarda çam fidanı kesimine karşı tüm önlemleri aldıklarını belirten Hacıoğlu, kampanya ile Manavgat'ta daha fazla fidan dikmeyi sağlamak istediklerini kaydetti. Hacıoğlu, "Yılbaşı öncesi başlattığımız kampanya ile 10 fidan dağıtımı yaptık. Gelecek kuşaklara bırakacağımız en değerli miras temiz bir çevre ile ormanlarımız. Yeni yıla çam fidanı keserek değil, fidan dikerek girelim. Bir çam ağacının 35 yılda yetiştiğini hiç akıldan çıkarmayalım." diye konuştu.
Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, yılbaşı öncesi Manavgat'ta böyle bir kampanya yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Ormanların bir şehrin akciğerleri olduğunu belirten Bulgurlu, gelecek nesillerin temiz bir hava soluması için ağaç kesimi değil, bol bol fidan dikimi yapılması gerektiğini kaydetti. Bulgurlu, "Yılbaşı öncesi çok anlamlı kampanya. Yeni yıla fidan dikerek girelim. Geleceğimiz olan fidanları kesmeyelim." dedi.
Kampanya kapsamında evinin bahçesine dikmek için 2 fıstık çamı aldığını belirten Esma Yılmaz, fıstık çamı fidanlarını yılbaşı akşamı dikeceğini söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler