YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rhodiapolis Antik Kenti Yakınlarındaki Anıt Mezar Restore Edildi

Kumluca ilçesindeki Rhodiapolis Antik Kenti yakınlarında geçen yıl ortaya çıkarılan anıt mezarın restorasyonunun tamamlandığı ve ziyarete açıldığı bildirildi.

Kumluca ilçesindeki Rhodiapolis Antik Kenti yakınlarında geçen yıl ortaya çıkarılan anıt mezarın restorasyonunun tamamlandığı ve ziyarete açıldığı bildirildi.

Rhodiapolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsa Kızgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır devam eden Rhodiapolis kazılarında, Opramoas anıt mezarının benzeri olan bir anıt mezar ortaya çıkarıldığını hatırlattı.

Geçen yıl kazı ekibinin anıt mezarı bulduklarında çok heyecanlandıklarını ifade eden Kızgut, alanda yaptıkları çalışmalarda mezarın 2 veya 3. yüzyılda yaşadığı tahmin edilen bir aileye ait olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Kızgut, "Bu anıt mezar Hristiyanlık dönemine ait bir anıt mezar. Geçen yıl kazısını tamamladığımızda oldukça kötü haldeydi. Yaptığımız çalışmalar sonunda buranın bir aile mezarlığı olduğunu, 5. yüzyılda ise şarap işliği olarak kullanıldığını tahmin ediyoruz" dedi.

Anıt mezarı özelliklerini koruyarak restore ettiklerini söyleyen Kızgut, anıt mezarın iç mimarisinin çok farklı olduğunu, bundan dolayı yapının Opramoas anıtına rakip olarak görüldüğünü bildirdi.

Kızgut, yapının ziyarete açıldığını kaydetti.

Muhabir: Mehmet Çakmak / Hatice Özdemir

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler