YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Side'nin tarihi eserleri Side kartla gün yüzüne çıkarılacak

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent'te gün yüzüne çıkarılmayan tarihi eserler Side kart sistemi...

Side'nin tarihi eserleri Side kartla gün yüzüne çıkarılacak

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Antik Kent'te gün yüzüne çıkarılmayan tarihi eserler Side kart sistemi ile çıkarılacak. Side Belediyesi hayata geçireceği Side Kart uygulamasından elde edeceği gelirle tarihi ören yerinde bulunan eserlerinin onarımı, restorasyonu ve kazı çalışmalarına destek verecek.
Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, turizm beldesinde uygulamaya koyacakları kart sisteminden elde edecekleri gelirle tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması ve çıkarılan eserlerin korunmasına yönelik çalışmalar konusunda destek olacaklarını kaydetti. Anadolu'da çok sayıda tarihi ören yeri olmasından ötürü Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeterli ölçüde kaynak aktarımı yapamadığına dikkat çeken Uçar, belediye olarak Türkiye'de bir ilke imza atarak kendi imkanları ölçüsünde tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasına öncülük edeceklerini söyledi. Uçar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Side Antik Kent içinde gün yüzüne çıkalmayan çok önemli yerler var. Beldemizde 3 yıldır kazı çalışmalarını Anadolu Üniversitesi yapıyor. Belediye olarak Tüke Tapınağı'nın ayağa kaldırılması için çok büyük destek veriyoruz. Side kart uygulamasından elde edeceğimiz gelirle antik kent içinde yapılan kazı ve restorasyon çalışmasına destek olacağız. Side Antşk Kent'te gün yüzüne çıkarılmayan tarihi eserleri kendi imkanlarımızla çıkarılmasına yardımcı olacağız. Avrupa ülkelerinde çoğu tarihi antik şehirle bu tür bağışlarla ayağa kaldırılmıştır. İlk önce Apollon Tapınağı'nın etrafını koruyarak başlayacağız. Bunun için zamanla yarışmamız var. Side Antik Kent'in önemli bir kısmı hale toprak altında.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler