YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adü'den 'üstün Yetenekliler' Konferansı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Sak'ın konuşmacı olarak katıldığı "Üstün Yetenekliler" konferansı büyük ilgi gördü.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Sak'ın konuşmacı olarak katıldığı "Üstün Yetenekliler" konferansı

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu'nda gerçekleştirildi.

ADÜ'nün daveti üzerine Aydın'a gelen ve halen Anadolu Üniversitesi Üstün Zekalıların Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmekte olan Doç. Dr. Uğur Sak, üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerine yönelik Üstün Yetenekliler Eğitim Programları'nın (UYEP) kurucusu ve de Türk Üstün Zeka ve Eğitim Dergisi'nin (TUZED) kurucu editörüyle tanılıyor.

Doç. Dr. Uğur Sak, Üstün Yetenekliler konferansındaki konuşmasında üstün yeteneğin gelişimini etkileyen genetik ve çevresel etmenleri ele aldı. Sak, üstün yetenekli kişilerin bazılarının erken çocukluk yıllarında üstün yetenek işareti gösterdikleri, bazılarının ise göstermediklerinden söz etti. Sak, bu nedenle erken çocuklukta üstün yetenek özellikleri göstermeyen çocukların üstün yetenekli olmayacaklarını iddia etmenin doğru olmayacağına vurgu yaptı. Sak, üstün yeteneklilerden bazılarının, hızlı gelişim dönemlerini ya da gerekli çevresel koşulların onları şekillendirmesini bekliyor olabileceğini anlattı.

Üstün yeteneğin gelişiminde kalıtım ve çevrenin birer bağımsız değişkenler olmaktan çok ortaklar olarak şekillendirici rol almakta olduklarını ifade eden Doç. Dr. Sak, bu ortaklığın ise yeteneğin gelişiminde katlayıcı etkiler yaratmakta olduğunu ifade etti.

ADÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cumali Öksüz tarafından plaketi verilen Dr. Sak'ın konferansına akademisyen, öğretmen ve öğrencilerden oluşan çok sayıda katılımcının olduğu gözlendi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler