YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enver Demirkan tiyatrosu tekrar Dursunbey'de

Enver Demirkan’nın yazıp yönettiği "Hak Yoluna Gider Niyazi" adlı 2 perdelik tiyatro, 12 Aralıkta Dursunbey’de sahne alacak

Enver Demirkan tiyatrosu tekrar Dursunbey'de

Enver Demirkan’nın yazıp yönettiği "Hak Yoluna Gider Niyazi" adlı 2 perdelik tiyatro, 12 Aralıkta Dursunbey’de sahne alacak.

Geçtiğimiz yıl Dursunbey Belediyesinin Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Konak'ta Cümbüş Var” adlı Enver Demirkan tiyatrosu ilgi görmüş katılımcıları kahkahalara boğmuştu. Yediden Yetmişe herkesin ilgisini çeken tiyatroyu Dursunbey Belediyesi tekrar Dursunbeyli vatandaşlarla buluşturuyor.

12 Aralık Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde Dursunbeyli vatandaşlar ile tekrar buluşacak olan Tiyatro "Hak Yoluna Gider Niyazi" adlı oyun ile “Konuşan Sokak” adlı oyunu sergileyecek. Saat 10:00 ve 14:00’da okul öğrencileri ile buluşacak olan tiyatro akşam 19:00’da da tüm Dursunbeyli vatandaşlara oyunlarını sergileyecek. Dursunbey Belediyesinden yapılan açıklamada ’ Tiyatroda bir ekol haline gelen Enver Demirkan ve ekibi 12 Aralık Pazartesi günü Dursunbeyli hemşerilerimize muhteşem bir gün yaşatacak. Tüm halkımızı bu tiyatroyu izlemeye davet ediyoruz’ denildi.

Konuşan Sokak
Çocuklar sokakta bilinen oyunları oynamaktan sıkılınca tiyatro oyununu keşfederler. Günlük hayatta karşımıza çıkan olayları çocuk gözüyle seyirciye aktarmaya çalışırlar. Oyunda; yaşlılara saygı gösterilmesi, ailelerin sözünün dinlenmesi gerektiği, çevremizin temiz tutulması, özellikle yurdumuzda en çok tahribata uğrayan ormanlarımızın korunması, hayvan sevgisi,sorumlulukların bilincinde olmak gibi konular müzik ve dans eşliğinde anlatılmaktadır. Halk arasında iki kalas bir heves olarak adlandırılan tiyatro,yıllar boyunca insanı insana insanla anlatan en önemli sanat dallarından biri olmuştur. Böyle denmesinin nedeni bu işin bir şevk, bir sevda işinin olmasıdır.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler