YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bartın'ın prefabrik okulu hazır, Vanlı öğrencilerin eğitimi aksamayacak

Bartın Valiliği tarafından Van'ın Erciş ilçesinde kullanılmak üzere yaptırılan çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul, kısa süre...

Bartın'ın prefabrik okulu hazır, Vanlı öğrencilerin eğitimi aksamayacak

Bartın Valiliği tarafından Van'ın Erciş ilçesinde kullanılmak üzere yaptırılan çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul, kısa süre içinde tamamlandı. Bartın ismi verilen okul, 5 derslik ve 2 idare odasından oluşurken, depremzede öğrencilerin daha rahat etmesi için kaloriferli olarak tasarlandı.
Depreminin vurduğu Erciş ilçesinin Kozluca köyüne kurulacak okulun yapı malzemeleri, altyapının tamamlanmasının ardından Vali İsa Küçük, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Çelikerler Konstrüksiyon Genel Müdürü Ramazan Çeliker, basın mensupları ve fabrika çalışanlarının da katıldığı törenle montaj için Van’a gönderildi.
Törende bir konuşma yapan Vali İsa Küçük, “Biz Bartınlılar olarak Vanlılarla havamızı, ekmeğimizi, suyumuzu, aşımızı, bütün imkânlarımızı paylaşıyoruz. Burada huzurlarınızda bütün Bartınlılara teşekkür ediyorum. Van'da meydana gelen acıları, üzüntüleri paylaşmak istiyoruz. Görüldüğü gibi prefabrik yapı elemanlarını bugün yola çıkarıyoruz. Bu vesile ile bütün Vanlılara bir kez daha geçmiş olsun diyor, acılarını paylaşıyoruz, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Bartınlıların selam sevgi ve saygılarını gönderiyoruz. Çocuklarımız, yavrularımız kış gününde üzülmesin eğitimsiz kalmasın diye de hemen prefabrik çelik yapı elemanları ile bir ay içinde ortaya çıkmış olan hazır okulumuzu gönderiyoruz.'' dedi.
Okulun bir hafta içinde montajının tamamlanarak eğitim öğretime hazır hale geleceğini müjdeleyen Küçük, "Esasen sadece yurt içinde değil yurt dışında da meydana gelen acıları ve üzüntüleri paylaşmasını, paylaşarak azaltmasını tarih boyunca başarmış bir milletiz. Şimdi de Bartınlılar olarak aynı heyecanımızı, duygularımızı bu kez Vanlı hemşehrilerimiz, Vanlı çocuklarımız için kullanıyoruz. İmkânlarımızı bir araya getirdik. Bütün Bartınlılar olarak okulumuzu kısa sürede yaptık ve bitirdik. Yapıcı firma Çelikerler'e başta Ramazan Çeliker, Mehmet Öztaş olmak üzere burada emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz çalıştılar, yine gece gündüz çalışarak bir hafta içinde okulun montajını tamamlayarak okul yavrularımızın eğitim öğretim hizmetine sunulacaktır.” diye konuştu.
Çelikerler firmasının Genel Müdürü Ramazan Çeliker de gelecek nesil olan öğrencilerin eğitimlerinin devamı için gece gündüz çalışarak okulu çok kısa süre içinde tamamladıklarını belirterek, gayretlerinden dolayı tüm çalışanlarına teşekkür etti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler