YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilecik'te Protesto

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköy'de yaşayan vatandaşlar, YHT hattının, bir mahallenin köyle bağlantısının engellendiğini öne sürerek eylem yaptı.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköy'de yaşayan vatandaşlar, YHT hattının, bir mahallenin köyle bağlantısının engellendiğini öne sürerek eylem yaptı.

Bilecik'te yapım çalışması devam eden Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren'in (YHT), bir mahallenin köyle bağlantısını engellediği için Demirköylüler, YHT şantiyesinde protesto düzenledi.

YHT inşaat şantiyesinde giden köylüler, burada, şantiye yetkilileriyle görüştü.

Demirköy Muhtarı İsmail Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın heyecanını görüyorsunuz. Daha önce burada ev yangını oldu. İtfaiye giremedi, ev tamamen yandı. İnsanlarımız korkuyor. Hızlı tren geçtikten sonra burada bir daha hiçbir çalışma yapılamayacağından, çok acil yol istiyoruz. Bugün vatandaşları sakinleştirdik. Eğer, yetkililer herhangi bir çare bulmazsa burada daha vahim, daha büyük olaylar meydana gelebilir. Bizim istediğimiz, ileride bulunan köprünün yanına ilave yapılarak hiç olmazsa bir ambulans ve traktörlerimizle geçebileceğimiz bir geçit. Şu anda burada, 39 aile mağdur durumda ve hiç bir geçecek yol yok" diye konuştu.

Köylüler ise yaptıkları açıklamada, "Hastamız var, sakat insanımız var, öğrencilerimiz var. Karşıya geçemiyoruz. Yangın oluyor, itfaiye gelemiyor. Hasta oluyor, ambulans giremiyor. Burada 39 hane var hepsini mağdur ettiler. En kısa sürede buraya bir geçit istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, olay yerine gelen jandarma ekipleri, vatandaşların yaptığı eylemin kanunsuz olduğunu, yetkililerin mutlaka bu işe bir çare bulabileceklerini belirterek, vatandaşlardan sakinleştirmeye çalıştı.

Uyarıların ardından, köylüler, olaysız dağıldı.

Muhabir: İbrahim Öztosun / Mesut Tankulu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler