YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'altın Kızlar' Operasyonu

Burdur Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, dört ilde eşzamanlı gerçekleştirilen 'Altın Kızlar' operasyonunun başarıyla sonuçlandığını belirtti.Operasyonun...

Burdur Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, dört ilde eşzamanlı gerçekleştirilen 'Altın Kızlar' operasyonunun başarıyla sonuçlandığını belirtti.

Operasyonun detaylarını düzenlediği basın toplantısında anlatan Burdur Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, operasyonda ele geçirilen 14 ayar altın bileklik görünümlü sahte mücevherlerin görüntülerini ve gözaltına alınan 26 kişinin görüntülerini paylaştı. Polat, il merkezi ve ilçelerde 14 ayar altın bileklik süsü verilmiş değersiz ziynet eşyalarını kuyumcularda bozdurmak suretiyle dolandırıcılık suçunun işlendiğini söyledi. Polat, suçluların yakalanması için Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldığını belirterek şöyle konuştu: "Dört ay devam eden planlı çalışma ve takip neticesinde, 11.03.2013 günü İstanbul, Antalya, Sakarya ve Çankırı illerinde 27 adreste düzenlenen eşzamanlı operasyonla 13 kadın, 13 erkek olmak üzere 26 şüpheli yakalanarak ilimize getirilmiştir."

MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN KADINLAR

Yapılan çalışmalarda, suç örgütünün sahte ziynet eşyalarını kuyumcularda kolaylıkla bozdurabilecekleri düşüncesinden hareketle kadınları tercih ettiğini belirten Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kullanılan kadınların maddi durumu iyi olmayan ve işsiz kişilerden seçildiği anlaşılmıştır. Suçta kullanılan ziynet eşyaları aslına çok benzer şekilde üretildiğinden, mağdur olan kuyumcu esnafı eşyaların sahte olduğunu anlayamadığı gibi, kontrol maksatlı yapılan basit asit testinden de sonuç alınamamıştır. Dolandırılan kuyumculardan çoğunun bu sebeple müracaat etmediği değerlendirilmektedir. Yapılan operasyon neticesinde, yurt genelinde işlenen bu suçun örgütsel yapısı çözülerek, kullanılan taktik ve yöntemlerin tamamıyla deşifresi sağlanmıştır.”

15 ZANLI TUTUKLANDI

Altın Kızlar operasyonunda gözaltına alınan 26 kişiden 15 kişinin tutuklandığını, 11 kişinin ise serbest bırakıldığını belirten Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başta Antalya olmak üzere, ilimizde, komşu il ve ilçelerimizde yoğun şekilde işlenen sahte altın dolandırıcılığı ile mücadele kapsamında, meydana gelen olaylar dikkatle izlenmiş ve başka illerde ikamet ettikleri halde, suçu işlemek maksadıyla ilimize gelen ve diğer illerde de aynı suçu işleyen şüphelilerin tamamı yakalanarak başarılı bir operasyon gerçekleştirilmiştir."

12-13-14 Mart tarihlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden V.Y (29), A.Ş (28), N.K (21), Z.T (31), A.O (30), İ.B (29), İ.Ç (27), B.Ç (20), V.Ç (36), D.Ş (30), C.C (37), R.G (44), S.A (34), O.Y (33), F.A (50)'nın tutuklandığını kaydeden Burdur Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, "Diğer şahıslar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.Güvenli kentimiz Burdur’da huzur ortamının devamı için İl Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın desteğiyle çalışmalara devam edilmektedir” dedi.

Basın toplantısına Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Rıza Erdoğan ve Asayiş Şube Müdürü Naci Avşar da katıldı.

Mynet Youtube

'altın Kızlar' Operasyonu

Burdur Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, dört ilde eşzamanlı gerçekleştirilen 'Altın Kızlar' operasyonunun başarıyla sonuçlandığını belirtti.Operasyonun...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler