YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziler 60 Yıl Sonra Kore’yi Ziyaret Edecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, “2013 yılında Kore gazilerinden bir grubu 60 sene sonra Kore’ye götürüp...

Gaziler 60 Yıl Sonra Kore’yi Ziyaret Edecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, “2013 yılında Kore gazilerinden bir grubu 60 sene sonra Kore’ye götürüp savaştıkları yerleri ziyaret ettireceğiz.” dedi.

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Mr. Sangkyu Lee, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette Türkiye ve Güney Kore arasındaki ilişkiler konuşuldu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Kore gazilerine verdikleri değerden dolayı büyükelçiye teşekkür etti.

Bursa'daki Kore gazileri ile ilgili çalışma yaptıklarını vurgulayan Vali Harput, "Bursa’da bulunan gazilerimizden Kore anılarını derleyerek Türkçe ve Korece olmak üzere ölümsüzleştirmek istiyoruz." dedi. 2013 yılında Kore gazilerinden bir grubu 60 sene sonra Kore’ye götürüp savaştıkları yerleri ziyaret ettireceklerini söyleyen Vali Şahabettin Harput, şöyle devam etti: “Bursa ile Güney Kore'nin 3. büyük şehri olan Gyeongsangbuk-Do arasında başta eğitim, bilim ve ekonomi olmak üzere birçok alanda iş birliği yapılması kararı aldık. Gyeongsangbuk-Do şehir merkezinde 2013 yılında Osmanlı şadırvanı yapacağız. Koza Han’daki şadırvan projesini yapacağız.”

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Mr. Sangkyu Lee, sıcak karşılamadan dolayı Vali Harput’a teşekkür etti. Lee, “İki ülke arasında özel bir ilişki var. Kore gazilerinin fedakarlıkları sayesinde bu ilişkiler sağlam bir zemin oluşturmakta. Kore hükümeti için, Kore gazileri çok önemli, onlara çok minnettarız.” şeklinde konuştu.

Sangkyu Lee, Güney Kore’nin iki büyük firmasının Bursa’da olduğunu hatırlatarak, “Bugüne kadar firmalarımıza sağladığınız kolaylıklar için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yapacağımız yatırımlarımızda da sizlerin desteğine ihtiyacımız var.” dedi.

Vali Şahabettin Harput, konuşmaların ardından Güney Kore Ankara Büyükelçisi Mr. Sangkyu Lee’ye İznik çinisi hediye etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler