YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İbrahim Yazıcı'dan şike değerlendirmesi

Bursapor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, şike konusunda haksız yere eleştirildiklerini belirterek, ülke futbolunun içinde bulunduğu...

Bursapor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, şike konusunda haksız yere eleştirildiklerini belirterek, ülke futbolunun içinde bulunduğu kriz ya da geleceğine dönük olarak yetkili kurumların yazacağı her senaryoda belirleyici rol alacak güçte olduklarını söyledi.
Yazıcı, Bursaspor Dergisi'nde yer alan çıklamalarında şike soruşturması kapsamında her gün yeni gelişme yaşandığını kaydetti. Soruşturmanın bir parçası olmamalarına rağmen sonuçlarından kaçınılmaz olarak etkilendiklerini dikkat çeken Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:
"Ancak her gün tanık olduğumuz ve zaten de şaşkınlıkla karşıladığımız gelişmeler sırasında Bursa spor kamuoyunun bir bölümünden (her meselede olduğu gibi) hak etmediğimiz eleştiriler almakta ve sanki Bursaspor'un haklarını savunma noktasında bir takım zaaflar yaşanıyormuş gibi bir algı yaratılmak istenmektedir. TFF'nin geride bıraktığımız sezon kulübümüze verdiği ve bu sezona sarkan cezalar konuşunda gecikmiş olsa da adaletin tecelli etmesinde kuşkunuz olmasın ki bize biçilmiş rolü eksiksiz yerine getirmenin huzuru içindeyiz. Son olarak UEFA'nın dahil olduğu şike soruşturması sürecinde verilen ve ülkemizin Avrupa kupalarında temsili kararına ilişkin olarak da mağduriyetimizin ortaya çıktığı her konuyla ilgili hukuksal zeminde hakkımızı arayacağımızın ve bu konuya sportif başarıdan bile daha büyük önem verdiğimizin bilinmesini isteriz."
"Ülke futbolunun içinde bulunduğu kriz ya da geleceğine dönük olarak yetikli kurumların yazacağı her senaryoda en etkin ve belirleyici rollerden birini alacağımız güçte ve kararlılıkta olduğumuz bilinmelidir." diyen Yazıcı, böylesine belirsiz ve sürekli sarsılan bir zemine rağmen sportif olarak planladıkları tüm hamleleri bilinçli bir şekilde gerine getirdiklerini vurguladı.
Avrupa kupalarında henüz arzu edilen başarılar yakalayamadıklarını hatırlatan Yazıcı, bu alanda da gerekli temellerin sağlıklı şekilde oluşturulmasına çalışıldığını ifade etti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler