YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okul kantininde Devrim

Mevsimine göre meyve çeşitleri, her türlü meyve suyu, hatta meyve salatası bile bulunan Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesinin kantin

Okul kantininde Devrim

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile okulların kantinlerinde satışı yapılan ürünlerde değişti. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin zararlı gıda ürünlerinden beslenmelerinin önlenmesi amacı ile çıkarılan yasa ile okulların kantinlerinde gazlı içecek ve patates kızartması gibi ürünlerin satışı yasaklanırken, İznik Şehit Sedat Pelit Lisesi kantini ise adeta bir devrim yaşattı.

Mevsimine göre meyve çeşitleri, her türlü meyve suyu, hatta meyve salatası bile bulunan Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesinin kantin işletmecisi Cüneyt Yıldız “ kantinimizde mevsimine göre meyve çeşitlerini tek tek yıkayıp streç film ile kaplayıp üzerine fiyat etiketi ile öğrencilerimizin beğenisine sunuyoruz. Öğrenciler her keseye göre meyve bulabiliyor. Örneğin bir elma 25 kuruşken diğeri 15 kuruş bile olabiliyor. Bizim bu işte kar etmemiz önemli değil önemli olan öğrencilerin meyve yeme alışkanlığı kazanması. Öyle ki mesela geçen gün manavın önünden geçerken çok şahane incirler vardı kantinimize de aldım. “ dedi.

İznik’teki vitamin büfe, meyveli çikolata şelalesi gibi diğer işletmelerinde de doğal ürünlerin satışını yapan kantin işletmecisi Cüneyt Yıldız “ İznik tarımsal olarak çok zengin topraklara sahip. Her türlü meyve yetişiyor. Bolluk içindeki ilçemizde maalesef öğrencilerimiz gençlerimiz hazır gıdalara daha çok rağbet ediyor. Biz Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi okul kantini olarak, öğrencilerimiz için ders aralarında, boş saatlerinde, rahat, huzurlu, hijyen, doğal ürünlerin satıldığı, ders çalışabilecek, satranç oynanabilecek, vitamin eksikliğini tamamlayabileceği, geleceğimiz için çalışıyoruz. “ dedi. Hijyen, Sanitasyon ve Gıda Güvenliği katılım belgesi bulunan Yıldız “ sabah kahvaltı edemeden gelen öğrencilerimize bal, muz, çilek ve süt karışımı hatta Rus salatası çeşidimiz bile var. “ dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler