YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Peygamber soyundan geliyoruz"

BURSA’da, peygamber soyundan geliyoruz deyip 109 kişiyi dolandırdığı öne sürülen 12 kişinin yargılanmasına başlandı.

"Peygamber soyundan geliyoruz"

Bursa’da geçen yıl, "Peygamber soyundan geldiklerin"' söyleyerek ev ve işyerlerini gezip, UÜ'de görev yapan bazı profesör, doktor ve işadamlarının da bulunduğu kişilere, peygamber soyundan geldiklerini söyledikten sonra, "Kendimizi tanıtmak, fakir ve fukaraya yardım etmek için 30- 40 dairelik site kuracağız" diyerek dolandıran şebekeyi aldı.

Ekim ayında operasyon düzenleyen polis, şebekenin elebaşı olmakla suçlanan Türkan Demirci (42), oğlu Uğur Demirci (20), ağabeyi Mehmet Sadık (45), kardeşi Turan Sadık 40), eltileri Devran Sadık (40), Leyla Sadık (39) ve arkadaşları Vahide Turgut (50), Hanife Ahmetoğlu (50), Mehmet Gülgören (40), Gamze Gülgören (30), Eren Öktem (25) ve Şahika Sakmar'ı (40) yakaladı. Sadece kuaför gideri aylık 5 bin TL olan Türkan Demirci ve 11 suç ortağı sorgulamalarından sonra adliyeye çıkartıldı. Şüphelilerden Türkan Demirci, Mehmet ve Gamze Güngönül tutuklanırken 9 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde haklarından 'Dini inanç ve duyguları istismar suretiyle nitelikli dolandırıcılık', 'Suç işlemek için örgüt kurma', 'Örgüte üye olma' suçlarından, dolandırdıkları öne sürülen 109 kişi için ayrı ayrı cezaya çarptırılıp, en az 327 yıl en fazla 1417 yıl hapisleri istenen sanıklardan Gamze Güngönül, kendisi, eşi ve Hanife Ahmetoğlu ile 'Bursa'da fakirler için ev yaptırıldığını ve bu evlerin ihtiyaç sahibi fakirlere, dini bütün insanlara çok ucuza verileceğini söyleyerek paralarını aldıklarını belirtip vicdan azabı çektiğini öne sürdü.

"BAŞIMIZDA KURAN-I KERİM GEZDİREREK BİZİ ETKİLEDİ"
Eşinin Özel Yeşilırmak Dershanesi’nde tarih öğretmeni olarak görev yaptığını belirten Gamze Güngönül, Hanife Ahmetoğlu'nun başlarında Kuran-ı Kerim gezdirerek kendilerini etkilediğini belirtip sadece kendilerinin topladıkları parayı ödemeye hazır olduklarını anlattı.

Tutuklu sanıklardan Türkan Demirci ise, suçlamaları kabul etmedi. Aile olarak inşaat işleriyle uğraştıklarını, 'Asilzade' isimli bir şirketleri bulunduğunu belirten Demirci, “Bunlar bana iftira atıyor. Benim Medineli olduğum, seyyid olduğum, tapu masrafları karşılığında insanları ev sahibi yapacağım iddiaları doğru değildir" diye konuştu.

Dolandırılanlar arasında bulunan, AK Parti Bursa Milletvekili adayı Mustafa Kemal Şerbetçioğlu’nun annesi Meral Şerbetçioğlu, yardım sever bir kişi olarak tanıdığı Hanife Ahmetoğlu ile bir yardım derneğinde tanıdığını ve kendisine projeleri için 62 bin TL para verdiğini söyledi. Hanife Ahmetoğlu'nun bir gün kendisine, "Peygamber efendimizin soyundan gelen birileri, Bursa’da fakirler için ev yaptırıyormuş. Seyyid insanlar. Seni de onlara, 'Manevi annem' olarak tanıttım. Onlara katkıda bulunur musun?" dediğini anlattı.

Daha sonra, Hanife Ahmetoğlu ile evine gittiği Türkan Demirci'nin kendisine çok iyi davrandığını, "Siz peygamber evi istemiyor musunuz? O evleri yaptıranlar peçeli yüzlü seyyidler'in" dediğini belirten Meral Şerbetçioğlu, "Onlara inanıp, eşimin 41 yıllık emekli birikimini verdim. Bana, maddi zararın 1000 katından fazlasını manevi zarar olarak yaşattılar" diye konuştu.

Mahkeme, dolandırıldıklarını belirten kişiler, sanıklara inandıklarını, kendilerini, "Hıristiyanlar'da böyle dayanışma oluyor da, Müslümanlar da neden olmasın?" diyerek inandırdıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, Türkan Demirci, Mehmet ve Gamze Güngönül'ün tahliye istemlerini kabul etmezken, Hanife Ahmetoğlu, Mehmet Sadık, Turan Sadık'ın da tutuklanmalarına karar verdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler