YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkçının Yüzü 6 Bin Lüferle Güldü

ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat ilçesinde, bir balıkçı yaklaşık 6 bin lüfer avladı.

ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat ilçesinde, bir balıkçı yaklaşık 6 bin lüfer avladı.

Kabatepe Limanı'ndan "Rastgele-2" adlı teknesiyle denize açılan Halil Tuzcuoğlu, akya balıklarının büyük bir lüfer sürüsünü kıyıya doğru sıkıştırdığını fark etti.

Ağlarını tayfalarının yardımıyla denize bırakan Tuzcuoğlu, binlerce balığı tekneye çekmekte zorlandı. Avladıkları yaklaşık 6 bin balığı Kabatepe Limanı'na getiren balıkçılar, 5 saat boyunca lüferleri ağlardan temizlemek için çaba gösterdi.

Balıklar buzla dolu kaplara konulduktan sonra İstanbul'a gönderildi.

Halil Tuzcuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 aydır balığın peşinde koştuklarını söyledi.

Bu süre zarfında hiç balık avlayamadıklarını, mazot alacak paraları bile kalmadığını dile getiren Tuzcuoğlu, "Lüferi kıyıya doğru sıkıştıran akya balıklarını gördük. Bölgeyi ağlarla çevirdik. Allah bin bereket versin. Bu balıkla ben ve tayfalarım çok rahatladık. Denizde artık rahat rahat gezebiliriz. Akyalar ve orkinoslar mümkünse yakalanmasın. Bizim gibi balıkçıların ekmek yemesi akya, yunus ve orkinos gibi büyük balıklar sayesinde oluyor. Başka hiçbir balık lüferi kıyıya doğru sürüklemez" dedi.

Tuzcuoğlu, avladıkları balıklardan yaklaşık 50-60 bin lira gelir elde edeceklerini kaydetti.

Muhabir: Bülent Ersöz / Mehmet Bayer

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler