YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

13 Milyon Tl’lik 6 Yatırım İçin İmza Töreni

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü, 8. çağrı dönemi sonunda kabul...

13 Milyon Tl’lik 6 Yatırım İçin İmza Töreni

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü, 8. çağrı dönemi sonunda kabul edilen 6 proje için imza töreni düzenledi.

İmzalanan sözleşmelerle toplam maliyeti 13 milyon 417 bin TL olan 5 süt üretim tesisi ve bir kırsal turizm tesisi için TKDK tarafından 6 milyon 451 bin TL destek sağlandı.

TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, yatırımcılara desteklerinin artarak devam edeceğini belirterek, “Atılan imzalar sadece yatırımcılarımız açısından değil Çorum açısından da önemli. TKDK olarak desteklediğimiz her proje ilimizin ekonomik gelişimini her geçen gün biraz daha yukarılara çekmektedir. Bunun bilinç ve sorumluluğuyla yatırımcılarımızı her zaman desteklemeye hazırız” dedi.

Bugüne kadar ki 7 başvuru çağrı kapsamında imzalanan 12 adet hibe sözleşmesinin toplam mali büyüklüğünün 27 milyon 591 bin 902 TL olduğunu ve bu yatırımlara 12 milyon 253 bin 879 TL destek verildiğini açıklayan Kurşun, halen devam eden ve ödemesi gerçekleşmiş ve bugün imzalanan projelerin toplam mali boyutu 41 milyon 9 bin 283 TL, verilen destek miktarının da 18 milyon 705 bin 866 TL olmuştur.

Yapılan işletmelerin hepsinin Avrupa Birliği standartlarında olduğunu dile getiren Kurşun, “Bundan dolayı da işletmelerimizin yatırımı hem bugünün hem de geleceğin yatırımları olarak ön plana çıkmaktadır. Bu sayede Türkiye'nin AB'ye girmesiyle birlikte standart eksikliğinden kaynaklı olası pazar kaybının önüne geçilecektir. Yatırımcılarımıza verdiğimiz destek geri ödemeli yani kredi şeklinde olmayıp tamamen hibe edilmektedir. Eğer yatırımcılarımızın getirmiş oldukları proje kriterlerimize uyuyorsa ve yatırımcının projesi onaylanırsa yüzde 65'e kadar desteğimiz söz konusu olabilmektedir” diye konuştu.

TKDK’nın sadece büyük ölçekli yatırımları değil, aynı zamanda küçük ölçekli yatırımları da desteklediğini vurgulayan Kurşun, yatırım yapmak isteyen girişimcileri kuruma davet etti.

İl Koordinatörlüğünün uzman ekipleri ile proje takibi gerçekleştirildiğini dile getiren Kurşun, “Bundan dolayı da yatırımcılarımız projelerimiz geri döner korkusunda olmamalılar. Bizler elimizden gelen bütün desteği yatırımcılarımızla paylaşıyor ve projenin onaylanması sürecini iyi bir şekilde yönetiyoruz. Arka arkaya devam eden çağrılarımızda eksiklikleri bildirilen projelerin eksiklikleri tamamlanırsa bir sonraki çağrıda projenin kabulünde bir engel görmüyoruz. Burada önemli olan yatırımcılarımızın belli başlı kriterleri sağlamaları. Projenin en az 5 yıl devam etmesi bizim kriterlerimiz arasında ama piyasada yaşanabilecek aksiliklerden dolayı bu taahhüt yerine getirilmez ve bunu bize makul gerekçeleri ile beyan ederlerse bunu da makul görebiliyoruz. Buradan da anlaşılacağı gibi yatırımcımızın korkmasını gerektirecek bir konu yok. TKDK birçok sektörde yatırımcıları desteklemektedir. Şuan 11. çağrı döneminin hazırlıkları devam ediyor ve vatandaşlarımızı kurumumuza bekliyoruz. Gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında daha detaylı bilgileri yatırım konularında uzman ekiplerimizden bilgi alarak öğrenebilirler” ifadelerini kullandı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler