YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çemberi yarmaya çalışan PKK'lılar kıstırıldı

Görese Dağı'nda kuşatılan 50 kişilik grupa yönelik düzenlenen operasyonda kaçan 10-12 kişilik grup Kurşunlu Dağı'nda kıstırıldı.

Çemberi yarmaya çalışan PKK'lılar kıstırıldı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi ile Elazığ'ın Arıcak İlçesi arasında bulunan Görese Dağı'na kış üstlenmesine geldikleri belirlenen yaklaşık 50 kişilik PKK'lıyı etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonda sıkışıp kaçmaya çalışan 10-12 kişilik grup Kurşunlu Dağı'nda kıstırıldı.

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

10 TERÖRİST TESLİM OLDU

Çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürülürken, bölgede çatışmaların yer yer sürdüğü bildirildi.Diyarbakır'ın Dicle ile Elazığ'ın Arıcak İlçeleri arasındaki Görese Dağı'na kış üstlenmesine gelen yaklaşık 50 PKK'lıyı etkisiz hale getirmek için 4 gün önce başlatılan ve Özel Eğitimli Komandoların yanı sıra Özel Harakat Polis timlerinin de katıldığı hava destekli operasyon sürdürülüyor.

Son yılların en büyük ve yaklaşık 20 PKK'lının öldürüldüğü belirtilen operasyonunda sıkışan PKK'lılar kaçak gruplar halinde operasyon bölgesinden kaçmaya çalıştıkları bildirildi.

Görese Dağı’nda operasyon | www.mynet.com/video

Görese Dağı'ndan kaçıp Elazığ'ın Arıcak İlçesi'ndeki Kurşunlu Dağı'nın Uzunsöğüt Mahallesi'nde tespit edilen 10-12 kişilik PKK'lı gruba dün gece operasyon düzenledi. Elazığ Valisi Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada dün saat 23.00 sıralarında tespit edilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Elazığ, Arıcak ve Alacakaya İlçesi Jandarma Komutanlıklarından bölgeye jandarma komandolar ve geçici köy korucularının zırhlı araçlarla sevkedildiğini belirtti.

ÇATIŞMA ÇIKTI
Görese'den Bingöl'ün Genç İlçesi kırsal kesimine doğru kaçtıkları belirtilen PKK'lılarla dün saat 02.15 sıralarında Kurşunlu Dağı'nın Uzunsöğüt Mahallesi'nde sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrısına PKK'lıların ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 25 dakika süren çatışmanın ardından PKK'lılar gecenin de karanlığından yararlanarak, geldikleri Görese Dağı'na doğru kaçtı.Vali Erol, yaptığı açıklamada operasyona katılan askerlerde herhangi bir zaiyatın meydana gelmediğini belirterek, şöyle dedi:

BİR TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
"Sabah saatlerinde Elazığ Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'ndan bölgeye sevk edilen 4 Jandarma Özel Harekat Timi, saat 05.30'dan itibaren yaptığı arazi arama ve taramasında 1 erkek terörist cesedi, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 el bombası, 1 el telsizi, 1 dürbün, 1 güneş paneli ve 2 sırt çantası ele geçirilmiş olup bölgede hava destekli operasyonlara devam edilmektedir" dedi.Bölgede kaçan diğer PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürerken, yer yer çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler