YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'de ilk özür Diyarbakır'dan geldi

CHP Diyarbakır İl Örgütü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Dersim'de yaşananlardan dolayı dersim halkından özür diledi.

CHP'de ilk özür Diyarbakır'dan geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Örgütü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Dersim'de yaşananlardan dolayı dersim halkından özür diledi.

ERDOĞAN DERSİM BELGELERİNİ AÇIKLADI

CHP Diyarbakır İl Örgütü binasında basın mensupları ile bir araya gelen İl Başkanı Muzaffer Değer, son dönemde tartışılan Dersim olayları üzerine bugün Dersim'de yaşanan olaylarda binlerce insanın öldürülmesi katledilmesi ve göç ettirilmesine dair Başbakan tarafından dört ayrı belgenin açıklanmasını izlediklerini söyledi. Değer, "Dört ayrı belgenin okunmasında tüylerimiz diken diken oldu gözlerimden yaşlar aktı. Biz CHP olarak geçmişimizle hesaplaşmamız gerekirken yüzleşmemiz gerekirken, özür dilememiz gerekirken, CHP'nin yapması gerekeni başka bir partinin yapmasını ve devlet adına özür dilemesini gördük. Dersim faciası karşısında Dersimli Tuncelili yurttaşlarımızdan CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak il örgütüm adına Dersim'de yaşanan olaylardan dolayı Dersim ve Tunceli halkından özür diliyorum. Dersimli acılı Alevi kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Biz CHP olarak geçmişimizle yüzleşmeli ve özür dilemeliyiz" dedi.

Daha sonra bir gazetecinin 'Merkez özür dilemezse örgüt olarak istifa edecek misiniz?' sorusuna Değer, "Partimizin gereken adımları atacağına inanıyorum. Madem biz örgüt partisiysek genel merkezimizin de bizi dinlemesi gerekir. Geçmişte yapılanlardan dolayı bizim bir hatamız var ise mutlaka yüzleşmemiz gerekir" diye cevap verdi. Başka bir gazetecinin 'Dersim olayları hakkında beyanat veren CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'e CHP tarafından soruşturma başlatıldığını bu durumdan dolayı size de soruşturma açılabilir mi?' şeklindeki sorusuna Değer, "Bizden savunma istemeyebilirler. Bunlar ayrı konu. Ben genel merkezin alacağı tasarrufları değerlendirmiyorum bunlar bizim haddimize değildir. Partimizin bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz. Yani her dönem önümüze Dersim'in konmasından artık bıktık. Bunlan yüzleşmeliyiz. Bu Türkiye'nin gerçeğidir. Ne varsa Başbakan bu arşivleri insanlara açmalıdır. Dersim dönemindeki arşivler açılmalıdır. Orda CHP olarak bir hatamız var ise mutlaka gerekeni yapmamız gerekiyor" dedi.

'Başbakan haklı mı?' sorusuna ise Değer, "Ben haklıdır anlamında söylemiyorm. Sadece birkaç belgeyi değil o günkü bütün belgelerin Dersim ile ilgili bütün belgelerin açıklanmasını istiyorum" şeklinde cevapladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler