YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dicle Üniversitesi'nde "tüm Yönleri İle Şiddet Çalıştayı" Başladı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından düzenlenen "'Tüm Yönleri ile Şiddet Çalıştayı", 23 üniversiteden akademisyenlerin katılımı...

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından düzenlenen "'Tüm Yönleri ile Şiddet Çalıştayı", 23 üniversiteden akademisyenlerin katılımı ile başladı.

Yurt dışı ve yurt içinden 23 üniversite ile bakanlık, kurum ve kuruluşlardan yaklaşık 80 akademisyen ile uzmanın katıldığı "Tüm Yönleri ile Şiddet Çalıştayı", Dicle Üniversitesi Kongre Konferans Salonu'nda başladı. Çalıştaya Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Üsküdar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şafak Ural ve Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sabri Eyigün'ün de bulunduğu 23 üniversiteden katılımcı katıldı. Çalıştay, ailesi ve okul arkadaşları tarafından şiddete maruz kalan 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisinin öğretmenine gönderdiği mektubun okunması ile başladı. Mektubun okunmasının ardından konuşan Rektör Saraç, şiddetin özellikle oyun, internet, medya, televizyon gibi olgulardan günümüz çocuklarına bulaştığını belirterek, "Şu anda çocuklar oynadıkları oyunlarda öldürdükleri adamları gerçek hayatta da öldürme girişiminde bulunuyor ve oyun oynar gibi çok rahat bunu uygular olmuştur. Özellikle oyunlar çocukları şiddet olgusu konusunda fazla etkiliyor" dedi.

Prof. Dr. Sabri Eyigün ise, yapılan bir araştırmaya göre bir çocuğun büyüyene kadar en az 8 bin tane ölüm ve öldürme olayına oyun, internet ve televizyon gibi şeylerden dolayı şahit olduğunu, bu nedenle çocukların şiddet olgusu ile büyüdüklerini belirtti.

Daha sonra Dicle Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Şiddet' adlı bir dakikalık sinevizyon gösterimi yapıldı. Çalıştay, konukların şiddet üzerindeki sunumları ile devam ediyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler