YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dü'de Yürüyüş Yapan Gruba Polis Helikopterle Müdahale Etti

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) dün karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan olaylar nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen...

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) dün karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan olaylar nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen bir gruba polis helikopterden biber gazı atarak müdahale etti.

Diyarbakır’da dün İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile Eğitim Fakültesi öğrencileri arasında çıkan olayların ardından bugün Dicle Üniversitesi'nde Batman, Mardin, Elazığ, Şanlıurfa gibi illerden gelen takviye polislerin de yardımıyla üniversitede adeta etten duvar örüldü. İlahiyat Fakültesi öğrencileri kutlu doğum haftası nedeniyle kongre salonunda konferans düzenlerken, Eğitim Fakültesi öğrencileri ise yürüyüş yaparak kongre merkezi önünde açıklama yapmak istedi. Üniversitede bugün hiçbir yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirten Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Hançerli, megafonla öğrencilere uyarılar yaptı. Yapılan uyarılara rağmen bir grup öğrenci tarladan kongre merkezine doğru yürüyüşe geçince güvenlik güçleri bu kez helikopter desteği istedi. Çevik kuvvet polisleri tarafından tarlanın etrafı ablukaya alınırken, hem çevik kuvvet polisleri hem de helikopterden göstericilere biber gazı atıldı. Gösterici grup kongre merkezine yaklaştırılmazken, olayları yatıştırmak üzere BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de üniversiteye geldi.

Mynet Youtube

Dü'de Yürüyüş Yapan Gruba Polis Helikopterle Müdahale Etti

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) dün karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan olaylar nedeniyle yürüyüş yapmak isteyen...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler