YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitim-sen Üyelerinden Açlık Grevine Destek

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde Eğitim ve Bilim Emekçileri (Eğitim-Sen) üyeleri tarafından cezaevlerinde süren açlık grevine destek...

Eğitim-sen Üyelerinden Açlık Grevine Destek

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde Eğitim ve Bilim Emekçileri (Eğitim-Sen) üyeleri tarafından cezaevlerinde süren açlık grevine destek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

Diyarbakır Caddesi üzerindeki Eğitim-Sen Çermik Şubesi önünde toplanan bir grup sendika üyesi, ‘Ölüm değil, çözüm istiyoruz’ sloganları atarak açlık grevlerine destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Lütfü Işık, açlık grevlerinde kritik aşamaya gelindiğini söyledi. Işık, "Cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevleri yeni katılımlarla birlikte giderek artıyor. Biz eğitimciler olarak insan yaşamını hiçe sayan, en demokratik talebi bile terörize ederek yaklaşanlara diyoruz ki, bu çözümsüzlük devam ettikçe daha çok acı, gözyaşı ve yoksulluk bu ülkede yaşayan emekçilerin, mazlumların ve ezilenlerin kaderi olmaya devam edecektir. Gittikçe derinleşen ve bugün açlık grevi direnişiyle karşımıza çıkan bu sorunu can yakıcı bir hale dönüşmeden, el ele vererek birlikte çözüm iradesi gösterelim. Biz eğitimciler olarak anadil üzerindeki baskılara tepkimizi, kalemlerimizi buraya bırakarak göstereceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan Eğitim-Sen üyeler,i daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler