YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İibf Mezunlarından Adalet İstemi

Diyarbakır'da bir grup İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nden (İİBF) mezun olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda...

Diyarbakır'da bir grup İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri’nden (İİBF) mezun olanlar, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) memur alımlarının yetersizliğinden yakınarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Üniversitelerin İİBF'de mezun olanlar, KPSS’deki yerleştirme sayısına karşı tepkili. Diyarbakır’daki mezunlar açıklama yaparak duruma tepki gösterirken, 350 bin mezun arasından sadece 722 kişinin yerleştirilmesinin adaletsiz olduğunu vurgulayarak bunun giderilmesini istedi. Mezunlar adına konuşan Cansu Bozan, İİBF’ye girmek kolayken, dört yıllık bu bölümlerden mezun olanların ise Türkiye’nin en büyük mezunlar platformunu oluşturduğunu söyledi. Bozan, "Nitekim son yapılan KPSS’deki istatistik ise haklılığımızı gözler önüne sermektedir. Geçtiğimiz yıl yapılan sınavda 924 bin 739 aday içerisinde 350 bin İİBF mezunu yer almıştır. Buna rağmen 722 gibi komik bir rakam ile İİBF’lilere yer verilmiştir. Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre de İİBF’lilerin mağduriyeti ispatlanmaktadır. Bu verilere göre sağlık hizmetlerinde yüzde 75.59, eğitim öğretim hizmetlerinde yüzde 92.01, emniyet hizmetlerinde yüzde 91.33, din hizmetlerinde yüzde 93.11 alan doluluk oranlarının, İİBF mezunlarının atandığı genel idare hizmetleri sınıfının ise sadece yüzde 58,67’si doldurularak haksızlığı gözler önüne sermektedir" dedi.

"ADALETSİZLİĞİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Bu mağduriyetlerin giderilmesini istediklerini ifade eden Bozan, mezunların taleplerini de sıraladı. Bozan, "Artık yeni uygulanacak kamu görevlilerinin istihdam stratejilerinde genel idare hizmetleri kadrolarının durumu belirlenmeli, İİBF mezunu kişilerin de buralara adaletli şekilde atamaları gerçekleştirilmelidir. İİBF mezunlarının sayısının bu kadar fazla oluşu, özel sektörce sömürüye açık bir ortam yaratmıştır. İİBF mezunları; uzun çalışma saatleri, sigortasız çalıştırma, harcanan emeğe ve alınan eğitime hakaret niteliğindeki ücretlere mahkum bırakılmıştır. Kamu kurumlarının yeniden yapılandırılması, etkin hizmet sunumu, KPSS ve açıktan alım yoluyla kamu kurumlarına alınacak personelin istihdamı, eşitlik ve adalet ilkelerinin gözetilmesi gerekir” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler