YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler özel harekat noktasına saldırdı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Özel Harekat noktasına roket atar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunan terörist gruptan 1 kişi ölü ele geçirildi.

Teröristler özel harekat noktasına saldırdı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde özel harekat timlerinin bulunduğu Ziyaret Tepe'ye bölücü terör örgütü PKK üyesi bir grup terörist tarafından roketatarlı ve uzun namlulu saldırı düzenlendi. Bu esnada İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sızmak isteyen ve üzerinde patlıyıcılar olan bir terörist son anda etkisiz hale getirildi. Yaralı bir teröristinde arandığı olayla ilgili bölgede başlatılan Kobra tipi helikopter destekli operasyon sürüyor.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde özel harekat timlerinin nöbet tuttuğu Ziyaret Tepe'ye saat 18.30 sıralarında PKK'lı bir grup terörist tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Özel harekat polislerinin PKK'lı teröristlere karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Uzun süren çatışma sonrası bölgeleye giden Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu noktaları ateş altına aldı. Karadan da bölgeye takviye ekipler sevk edilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İlçe'ye hakim olan Ziyaret Tepe'de bulunan özel harekat timlerine üç koldan ateş açan PKK'lı teröristlerin İlçe Emniyet Müdürlüğüne sızma girişimi ise son anda fark edildi. Üzerinde patlayıcı ve roketatar bulunduğu kaydedilen bir kişi açılan ateş sonucu etkisiz hale getirildi. Polis, saldırıda yaralanan PKK'lı bir teröristi de bulmak için operasyon başlattı. İlçe merkezinde süren operasyon devam ediyor.

VALİ TOPRAK: "SIZMAYA ÇALIŞAN PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ilçede özel harekat timlerinin kaldığı tepeye roketatarlı ve uzun namlulu saldırı düzenlendiğini belirterek, "Saldırı ile birlikte Kobra tipi helikopter ve çok sayıda zırhlı araç sevk ettik. İlçe Emniyet Müdürlüğüne sızma girişiminde bulunan bir PKK'lı son anda etkisiz hale getirildi" dedi.

Polis, etkisiz hale getirilen PKK'lının üzerinde uzaktan komandalı bomba olabileceği ihtimali üzerine kimseyi cesedin yanına yaklaştırmıyor. Bayram alışverişinde olan ilçe sakinleri olayın şokunu yaşarken, İlçedeki gergin bekleyiş sürüyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler