YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kansere karşı pedal çevirdiler

Mavi Bisikletliler, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için pedal çevirdi. 'Mavi Bisiklet, Kanserde...

Kansere karşı pedal çevirdiler

Mavi Bisikletliler, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek için pedal çevirdi. 'Mavi Bisiklet, Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık' sloganıyla Edirne'den yola çıkan bisikletliler, Tekirdağ'a kadar pedal çevirecek.
Kampanya kapsamında Selimiye Camii meydanında düzenlenen törende konuşan Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Yardımcısı Nejat Özgül, kanserin, ülkenin ciddi bir sorunu olmaya başladığını belirterek, bisikletiyle kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.
Kansere karşı üç önemli mesajı bulunduğunu kaydeden Özgül, ''Sigara içmeyin, göbeğinizi eritin ve spor yapın. Ama birincisi lütfen sigara içmeyin ve kansere karşı pedal çevirin. Ben tüm Edirnelilere bu güzel faaliyete katıldıkları için çok teşekkür ediyorum.'' dedi.
Roche Medikal Direktörü Fulya Erman da dünyada, yılda 7 milyon kişinin kanser hastalığına yakalandığını, bunlardan 5 milyonunun hayatını kaybettiğini vurguladı. Erman, Roche firması olarak araştırma geliştirmeye büyük kaynaklar ayırdıklarını ifade ederek, şöyle dedi:
''Kanser hastalığının tedavisini iyileştirmeye çalışan bir firma olarak 'Mavi Bisiklet, Kanserde Erken Tanı İçin Yol Açık' kampanyasını gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Meme kanserinde erken tanının önemi konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek istiyoruz. Bu sene bisikletçiler Edirne ve Tekirdağ'da pedal çevirecek. Kampanyaya destek veren her katılımcı için Roche, Kansere Karşı Elele Platformu'na bağışta bulunacak.''
Yapılan törenin ardından, Türkiye Bisiklet Federasyonu A Milli Bisiklet Takımı bisikletçilerinin de aralarında bulunduğu Mavi Bisikletliler, Selimiye Meydanı'ndan Tekirdağ'a doğru yola çıktı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler