YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapıkule'de hayvan baskını

Hayvanları Koruma Derneği üyesi bir grup, Türkiye'ye TIR araçları ile ithal edilen canlı hayvanların açlık ve susuzluktan yada sıkışarak telef olduğunu iddia ederek Kapıkule'ye baskın yaptı.

Kapıkule'de hayvan baskını

EDİRNE (İHA) - Merkezi Hollanda'da bulunan Hayvanları Koruma Derneği üyesi bir grup, Türkiye'ye TIR araçları ile ithal edilen canlı hayvanların uygun şartlarda taşınmadığını ve bir çoğunun açlık ve susuzluktan yada sıkışarak telef olduğunu iddia ederek Kapıkule'ye baskın yaptı. Grup yaptıkları baskında ve inceledikleri TIR araçlarında hayvanların aç ve susuz bekletildiklerini ve bir çok hayvanın telef olduğunu tespit ederek görüntüledi.

Amaçlarının kimseyi ve hiçbir ülkeyi suçlamak olmadığını belirten grup sözcüsü Lesley Moffat, "Bizim amacımız kimseyi ve hiçbir ülkeyi suçlamak değil. Biz sadece hayvanların daha sağlıklı şartlarda ve daha kısa sürelerde işlemlerinin yapılmasını ve sıcak altında daracık yerlerde aç susuz bekletilmesini istemiyoruz. Kapıkule ve çevresindeki bazı TIR'larda bir çok hayvan sıcaktan ve açlıktan telef olmuş durumda. Biz işlemlerin yapılana kadar hayvanların temin edilecek bir ahırda bekletilmesini ve

işlemleri biten hayvanların tekrar araçlara yüklenerek götürülmesini istiyoruz. Biz burada konuşma yaparken sıcaktan terliyoruz, o hayvanlar orada daracık ortamda üst üste bulunuyorlar. Bazı TIR araçlarında hayvanların açlık ve susuzluktan öldüğünü telef olduğunu tespit ettik. Üstelik bunu yapan da Avrupalı sürücüler. Burada işlemler gerçekten uzun sürüyor, işlemlerin çabuklaştırılması problemi çözebilir" dedi.

Kapıkule çıkışındaki canlı hayvan yüklü TIR araçlarını inceleyen ve ölçüm yapan grup küçük baş hayvan yüklü bir TIR'da hava sıcaklığını 42 derece olarak ölçtü. Sıkışarak yaralanan ve hastalanan bir koyunun başından ayrılmayan grup üyeleri çektikleri video görüntülerinde ise bir çok hayvanın telef olmuş halini görüntüledi. Kendi web sitelerinde bir çok görüntü yayınlayan grub üyeleri Kapıkule'de durumun düzeltilmemesi durumunda çektikleri görüntüleri de http://www.eyesonanimals.com/ sitesinde yayınlayacaklarını ifade etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler