YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Topaloğlu:

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, "Ümit ediyorum ki Akdeniz Oyunları'nı sporcularımız 4 ya da 5 madalya ile kapatacak" dedi.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, "Ümit ediyorum ki Akdeniz Oyunları'nı sporcularımız 4 ya da 5 madalya ile kapatacak" dedi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de 27-28 Nisan'da düzenlenen "Fatih Sultan Mehmet Kupası Okçuluk Yarışması"nda dereceye giren sporcuların, Dünya Kupası yarışması ve Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edeceğini söyledi.

Sporcuları, 5 Mayıs'tan itibaren kampa alacaklarını belirten Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Akdeniz Oyunları'ndan önce 10-16 Haziran'da Antalya'da Dünya Kupası yarışması düzenlenecek. Bu yarışmaya 55 ülkeden 450 civarında sporcu katılacak. Bu müsabakadan üç gün sonra da Mersin'de Akdeniz Oyunları yapılacak. Ümit ediyorum ki Akdeniz Oyunları'nı sporcularımız 4 ya da 5 madalya ile kapatacak. Türkiye bu müsabakalarda okçuluk branşında her zaman başarılı olmuştur. Bu oyunlarda da başarılı olacağız."

-"Sporcu sayımız 2 yılda arttı"

Son yıllarda okçuluk sporuna büyük ilgi olduğunu ifade eden Topaloğlu, şöyle devam etti:

"Özellikle minikler kategorisindeki yarışmalara katılım yüksek. Ne kadar çok sporcu olursa o kadar çok başarı olur diye düşünüyoruz. Ancak okçuluk malzemelerinin ne kadar pahalı olduğu herkes tarafından biliniyor. Federasyonumuz çeşitli sponsorlarla bu eksikliği gidermeye çalışıyor.

Ayrıca sporcu sayımızı da son 2 yılda 4 binlerden 15 binlere kadar çıkardık. 2016 Olimpiyatları ve İstanbul'da düzenleneceğini düşündüğümüz 2020 Olimpiyatları'nda bugünden yetiştireceğimiz sporcuların da yer almasını bekliyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler