YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ayısavar' robotuna patent aldı

Erzurumlu mucit Mustafa Karasungur, yabani hayvanların tarlalara girmesini önlemek için yaptığı ayısavar robotuna patent aldı.

'Ayısavar' robotuna patent aldı

Erzurum'un Uzundere İlçesi'ne bağlı Gölbaşı köyünde yaşayan mucit Mustafa Karasungur'un çiftçilerin korkulu rüyası olan yabani hayvanların bahçe ve tarlalara girmesini önlemek için yaptığı 'ayısavar' robotuna patent aldı.

Uzundere İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Köyü'nde oturan 46 yaşındaki Mustafa Karasungur, çiftçilerden gelep talep üzerine robot yapmaya karar verdi. Karasungur, özellikle kimsenin bulunmadığı geceleri yabani hayvanların bahçe ya da tarlaya girerek zarar vermesini önlemek için korkuluk robotta güneş enerjisinden yararlandı. Karasungur, yaklaşık 5 bin liraya mal ettiği ve denediği ayısavar adını verdiği robota, toplam bin 500 parça kullandı.

Güneş enerjisiyle çalışan robot, ayı, domuz gibi yabani hayvanların yaklaştığını hissettiği an 25 bin volt elektirik vererek canlıyı şokluyor. Mustafa Karasungur, "El yapımı robot için patent aldım. Rodbotu fabrika ortamında üretmek için yetkililerden yardım bekliyorum. Bana imkan verirlerse heron bile yaparım" dedi. Sessiz bir gece için (İlan)

Ayısavar robotuna patent aldı | www.mynet.com/video

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler