YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erzurum'daki Cinsel Istismar Davası

Erzurum'da 15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum'da 15 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi. Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Serkan Tuysuz ile avukatı hazır bulundu. Mahkeme Başkan Vekili Sami Tetik, 15 yaşındaki mağdur Gülcan T'nin, tecavüz yüzünden ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun halen mahkemeye ulaşmadığını bildirdi. Savunma için söz alan sanık Tuysuz, Gülcan T. ile hiçbir cinsel ilişkide bulunmadığını, Gülcan T'nin Nurullah ve Hüseyin adlı iki kişiyle cinsel ilişkisi olduğunu tespit ettiğini ileri sürerek, bu durumu Gülcan T'nin annesinin bildiğini ancak olayı kapatmak için kasıtlı şekilde kendisine iftira atarak kızıyla evlendirmek istediğini iddia etti. Tuysuz'un avukatı da Gülcan T'nin "hymen" tetkiki için Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek bu konuda sağlık kurulu raporu istenmesini talep etti. Müvekkilinin bir yıla aşkın süredir tutuklu bulunduğunu, mağduriyetinin göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesini talep etti. Cumhuriyet Savcısı Hasan Dalak ise Gülcan T'nin ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'ndan istedikleri raporun beklenmesi ve sanığa istenen ceza miktarının göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti de sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklulukta geçirdiği süre ve dillerin henüz toplanmaması nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi. - Olay Sanık Serkan Tuysuz'un 31 Mayıs 2012 günü 15 yaşındaki kız arkadaşı Gülcan T'nin annesinin evde olmadığı bir sırada eve gidip kendisinin rızasıyla birlikte olduğu, bu sırada işten gelen kızın annesinin Tuysuz'u yatak odasında saklandığını görüp polise haber vermesi üzerine gözaltına alınan Tuysuz, tutuklanmıştı. İddianamede, Tuysuz hakkında "küçük yaşta kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler