YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Burnundan taş çıktı

Eskişehir'de hastaneye burun tıkanıklığı, baş ağrısı şikayetiyle başvuran ve ameliyata alınan gencin, burnundan taş çıktı.

Burnundan taş çıktı

Eskişehir'de hastaneye burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve baş ağrısı şikayetiyle başvuran ve ameliyata alınan gencin, burnundan taş çıktı.

Eskişehir’de hastaneye burun tıkanıklığı, burun akıntısı, baş ağrısı şikayetiyle başvuran ve ameliyata alınan gencin, burnundan taş çıktı. Ameliyatı gerçekleştiren Eskişehir Devlet Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı Op. Dr. Bilen Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bekir Özkurt’un (30) geçen hafta bazı şikayetlerle hastaneye başvurduğunu ve muayeneden geçtiğini kaydetti.

Özkurt’un yapılan muayenesinde tıpta çok nadir görünen "rinolif" denilen burun taşını tespit ettiklerini ifade eden Op. Dr. Özel, şöyle konuştu: "Bu tıpta çok ender görünen bir vakadır. Burun taşları, çıplak gözle yeşilimsi gri renkli düzensiz görünür. Burun boşluğunda unutulmuş bir yabancı cisim ya da kan pıhtısı üzerinde kalsiyum, magnezyum ve fosfat tuzlarının çökelmesiyle oluşur. Tedavi için ameliyat gereklidir. Başarılı geçen ameliyatın ardından hastamız sağlığına kavuştu ve büyük bir şifa buldu."

'BURNUMDA KEMİK VAR ZANNEDİYORUM'

Özkurt da iki yıldan beri zor nefes aldığını, uyuma güçlüğü çektiğini ve çok çabuk hastalandığını bildirdi. Şikayetleri üzerine bir hafta önce Op. Dr. Özel’e geldiğini anlatan Özkurt, şöyle devam etti:

"Doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi ve ameliyat oldum. Burnumda kemik var zannediyordum. Ancak burnumdan taş çıktı. Doktor böyle bir şey beklemiyordu, o da şaşırdı. Ameliyat bir saat sürdü. Burun ameliyatları normalde 15-20 dakika sürüyormuş. Doktor, bana ’küçükken burnuna taş mı soktun?’ diye sordu. Sağlığıma kavuştum. Op. Dr. Bilen Özel’e teşekkür ediyorum."

AA

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler