YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eskişehir'de savaş uçağı düştü

Eskişehir'deki 1. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan havalanan F-4 savaş uçağı düştü.

Eskişehir'de savaş uçağı düştü

Eskişehir'deki 1. Hava Kuvveti Komutanlığı pistinden saat 14.13'te havalanan F-4 savaş uçağı, kalkışından kısa süre sonra üs sınırları içinde düştü. Uçakta bulunan iki pilot, kaza sırasında paraşütle atladı. Hafif şekilde yaralanan iki pilot,ambulanslarla Eskişehir Asker Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, yetkililer, uçağın düşüş sebebini belirlemek için çalışma başlattı.
HAVA KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir F-4/2020 uçağının bugün saat 14.13'te eğitim uçuşu için Eskişehir meydanından kalkış esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle üs sınırları içerisinde düştüğünü, uçakta bulunan iki pilotun uçağı paraşütle emniyetle terk ettiklerini, pilotların sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar kaydedildi: “1'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir adet F-4/2020 uçağı bugün saat 14.13'te eğitim uçuşu için Eskişehir meydanından kalkış esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle üs sınırları içerisinde düşmüştür.

Uçakta bulunan iki pilot, uçağı paraşütle emniyetle terk etmişlerdir. Pilotların sağlık durumu iyi olup her iki pilot kontrol amacıyla hastaneye kaldırılmıştır.

Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma faaliyetleri devam etmektedir.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler