YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lande Rack Kabinet Fabrikası 10 Milyon Lira Yatırımla Eskişehir'de Açıldı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 10 milyon lira yatırımla, 9 bin 500 metrekare üzerine kurulan Lande Rack Kabinet Fabrikası'nın açılışı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 10 milyon lira yatırımla, 9 bin 500 metrekare üzerine kurulan Lande Rack Kabinet Fabrikası'nın açılışı gerçekleştirildi.

Eskişehir BÜyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, açılışta yaptığı konuşmada, sanayicilere seslenerek, Eskişehir OSB'deki firmaların ne işyaptığını anlatan, hepsinin bir arada olduğu bir katalog yapılması önerisinde bulundu.

Fabrikanın düşüncenin zekayla birleştirilerek kurulmuş ve Eskişehir'e kazandırılmış olduğunu kaydeden Büyükerşen,"Eskişehir'in büyümesi demek, sanayisinin, ihracat ve ithalatın gelişmesi demektir" dedi.

'Hayırlı ve bereketli olması" dileklerinde bulunan Büyükerşen, Fabrika Genel Müdürü Reyhan Ekşi'nin İstanbul'a daveti üzerine, "Beni Eskişehir'den kimse

ayıramaz" diye konuştu.

Açılışa katılan, Eskişehir Eski Valisi Kadir Çalışıcı, Tepebaşı Belediye Başkası Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Atik, Eskişehir'de böyle büyük bir fabrika kurulmasının, istihdam olanağı sağlaması açısından önemli olduğunu dile getirdiler.

-Lande Rack Kabinet Fabrikası-

9 bin 500 metrekare üretim tesisiyle hizmete giren fabrika hakında bilgi veren Genel Müdür Ekşi de, Lante'nin IT sektöründe edinmiş oldukları 20 yılın sonucunda sektöre kazandırdıkları bir marka olduğunu söyledi.

Sektöre hızlı bir giriş yaptıklarını ve şu anda lider konumda olduklarını ifade eden Ekşi, şöyle konuştu:

"Lande, 19 inç rack kabinetleri ve aksesuarları, Telekom saha kabinetleri, server ve datacenter kabinetleri ve IT sektörüne yönelik geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Şu an günde bin 500 adet üretim kapasitesine sahip bir tesisimiz var. 2013 yılında kapasitemizi yüzde 50 daha arttırmayı planlıyoruz ve 2013 yılında pazar payımızı da 20 milyon dolar olarak hedefliyoruz. Bu hedefin yüzde 40'ı yurt içi yüzde 60'ı yurt dışı olmak üzere planlıyoruz. Lande ürünlerini TS EN ISO 9001 kalite güvence sistemi ile belgelendirdik ve tüm üretimimizi çevre duyarlılığı bilinciyle en üst seviyede tutuyoruz. Ürünlerimiz Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hem bünyemizdeki hem de dış ortamdaki laboratuvarlarda test edildi, onaylandı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır."

Fabrikanın açılış kurdelesi; Büyükerşen, Ataç, Çalışıcı ve Lande Yönetim Kurulu Başkanı Göral Çatak ve Ekşi tarafından kesildi.

Açılışın ardından Büyükerşen, Ataç'la birlikte fabrikayı gezerek, Çatak'tan bilgi aldı.

Açılışa, Eskişehir Sanayi Odası Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) Başkanı Serkan Zengin ve çok sayıda iş adamı da katıldı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler