YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransiz heyetten GSO'ya ziyaret

Fransız gazeteciler, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Fransiz heyetten GSO'ya ziyaret

Fransız Uluslararası Ekonomik İlişkiler Enstitüsü (İFRİ) Türkiye Direktörü Drothee Schmid ve beraberindeki Fansız gazetecilerden oluşan heyet, Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret etti.

Ziyarette, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı Adnan Ünverdi ve Genel Sekreter Kürşat Göncü heyete, Gaziantep ve sanayi yapısına ilişkin bilgiler verdi. GSO Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi yaptığı konuşmada, Gaziantep’in Türkiye’nin önemli bir üretim ve cazibe merkezi konumunda olduğunu söyleyerek, “Son zamanlarda Gaziantep yabancıların dikkatini çeken ve ortak projeler yürütülmek istenen bir şehir konumuna gelmiştir” dedi.

Fransa’nın Gaziantep’ten ihracat yapılan ülkeler arasında 16. sırada bulunduğuna işaret eden Ünverdi, “Biz Gaziantepli sanayiciler olarak tüm dünya ülkeleriyle olduğu gibi Fransa ile de olan ticari hacmimizi arttırmak ve ikili işbirliklerimi daha da gelişmek arzusundayız. Gaziantep coğrafi konumu ile her türlü ürünü içinde barından bir tedarik merkezi durumunda Fransa’da bu avantajı iyi değerlendirmeli. Yapılacak ortak işbirlikleri ile ticari hacmimizi arttıracağımıza inanıyorum. Bu noktada biz GSO olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız” diye konuştu.

Fransız Uluslararası Ekonomik İlişkiler Enstitüsü (İFRİ) Türkiye Direktörü Drothee Schmid de Gaziantep’i tanımak üzere buraya geldiklerini ve çok etkilendiklerini söyledi. GSO tarafından yürütülen projeleri beğendiklerini belirten Schmid, “Sanayi Odası’nın yaptığı çalışmalar ve projeler gerçekten takdire değer, bu konuda kendilerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ünverdi heyete, Gaziantep’e özel kutnu kumaşı hediye etti

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler