YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Roma Dönemine Ait Tarihi Anıt Mezarın Restorasyonuna Başlandı

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Elif beldesindeki Roma dönemine ait tarihi anıt mezarın restorasyon çalışmalarına başlandı....

Roma Dönemine Ait Tarihi Anıt Mezarın Restorasyonuna Başlandı

Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Elif beldesindeki Roma dönemine ait tarihi anıt mezarın restorasyon çalışmalarına başlandı. Restorasyon için İl Özel İdaresi tarafından 926 bin lira ödenek tahsis edildi.

Restorasyonla ilgili 5 yıllık çalışmaları sonuç veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Binlerce yıllık kültür abidesi olan ve bölge turizmi için önem taşıyan anıt mezarlarımızdan Elif Anıt Mezarı’nın restorasyonunun tamamlanmasının ardından, en çok tahribat gören Hasanoğlu köyü ve Hisar köyü anıt mezarlarının da restorasyonları gerçekleştirilerek tarih turizmine kazandırılacak.’’ dedi.

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da restorasyonun yaklaşık 6 aylık bir süre içerisinde tamamlanmasının beklendiğini dile getirdi. Anıt mezarın mimarisinin ortaya çıkarılması için öncelikle çevresinde yer alan mimari oluşumların kaldırılması gerektiğini kaydeden Aykanat, “Okul bahçe duvarı, voleybol sahası ve eski bir su deposunun kaldırılmasıyla işe başlandı. Daha sonraki günlerde ise mezarın toprak altında kalmış mimari bölümlerinin tespiti için mezar çevresinin 200 metrekarelik kısmı 2 metre derinliğinde açıldı. Yapılan kazı çalışması sonucu anıtsal merdiven görünümlü kaidenin devamına rastlandı. Kaidelerden üç tanesi açığa çıkarıldı. Ortaya çıkarılan ve anıt mezara ait olduğu düşünülen mimari parçalar ise tasnifi yapılmak üzere ayırtıldı. Mezar odasından çıkabilecek buluntular doğrultusunda anıtın kimin adına yapıldığı veya bölge hakkında bizi aydınlatacak bilgileri heyecanla beklemekteyiz. Yapının tamamının açığa çıkarılması için kazı çalışmalarına devam ediliyor.” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler