YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Suç Örgütü" Operasyonu

Gaziantep merkezli 6 ildeki "suç örgütü" operasyonunda, 44 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep merkezli 6 ildeki "suç örgütü" operasyonunda, 44 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmanın ardından, Gaziantep ve Nizip ilçesi, Şanlıurfa, Kocaeli, Mardin, Mersin ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 705 bin 535 litre standart dışı akaryakıt, 2 ton kaçak çay ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 44 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar, işlemlerinin ardından "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında Petrol Piyasası Kanununa aykırı davranmak, vergi kaçakçılığı ve resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla mahkemeye sevk edildi.

Suriye uyruklu Hazem K. ile Veysel K, Mahmut K, Ahmet K, Ahmet Y, Kasım G, Muzaffer K, Ali A, Reşit A ve Mehmet T. tutuklandı, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, Nizip ve Osmaniye'deki imalathanelerinde topladıkları atık yağ ile tineri karıştırarak piyasaya standart dışı akaryakıt sürdükleri, kaçak çayları da Nizip ilçesindeki ahırlarda istifledikleri ileri sürüldü.

Muhabir: Yusuf Atlıhan / Ömer Fansa

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler