YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Depremi bekliyorduk

Van'a bağlı Tabanlı Köyü merkezli depremi eğerlendiren Gümüşhane Üniversitesi...

Depremi bekliyorduk

Van'a bağlı Tabanlı Köyü merkezli depremi eğerlendiren Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yard. Doç. Dr. Serkan Öztürk, "Türkiye'nin Marmara bölgesi depremine odaklandığı bir dönemde bizler Doğu ve Güneydoğu merkezli depremlerin varlığından hep söz ettik." dedi.

T.S ile 13.41 sularında meydana gelen 7.3 şiddetindeki deprem hakkında Gündoğumu habere açıklamalar da bulunan Öztürk, "geçtiğimiz dönemde bu konu ile ilgili yapmış olduğumuz veriler, bilgiler ve araştırmalar bizi haklı çıkardı nitekim Elazığ'da meydana gelen depremi de daha önceden tahmin etmiştik. Özellikle Bingöl-Erzurum, Elazığ- Van fayında yaşanan hareketlilikler ve zemin depreme açık bölgeler, bizi haklı çıkarttı

Van depremi de olağan dışı bir durum değildir bizlerin bu bölgeler için daha önce öngörüğümüz bilgiler ışığında yaşanmış meydana gelen bir hadisedir." dedi.

Öztürk, depremin şiddetinin ölçümü notasında farklı bilgileri de konu üzerindeki değişik yorumlara ve analizlere bağladı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler