YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğum sonrasında ölen kadının yakınları doktoru darp etti

Yüksekova ilçesinde kaldırıldığı hastanede doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden kadının yakınları, sorumlu tuttukları doktoru hastanelik etti.

Doğum sonrasında ölen kadının yakınları doktoru darp etti

Yüksekova ilçesinde kaldırıldığı hastanede doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden kadının yakınları, sorumlu tuttukları doktoru hastanelik etti.

Hastane, acil servis haricindeki hizmetlerini durdurdu. Alınan bilgiye göre, sancıları tuttuğu için Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Güllü Bülbin (34), normal doğumla bir kız çocuk dünyaya getirdi. Genç kadın, sorunsuz geçen doğum sonrası servise alındı. Kontrolleri yapıldıktan sonra doktorun başka bir odadaki hastaya bakmak üzere odadan çıktığı esnada Bülbin'in kalbi durdu ve yataktan düştü. Hemen ameliyata alınan Bülbin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberi alan Bülbin'in yakınları, ihmali olduğu iddiasıyla Kadın Doğum Uzmanı Dr. Soner Pul'u hastane çıkışında darp etti. Yoğun bakıma alınan Soner'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Olay sonrası hastanede doktor, hemşire ve sağlık personeli, saldırıyı protesto etmek için acil hastalar dışındaki hastaları kabul etmedi. Hastanede poliklinikler çalışmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. -Hastane yönetimi saldırıyı kınadı Konuyla ilgili açıklama yapan hastane yönetimi, doğum sonrasında amniyotik sıvı embolisi olduğu tahmin edilen durum nedeniyle Bülbin'in hayatını kaybettiğini bildirdi. Olay sonrası Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Soner Pul ve ilgili diğer uzmanların tüm müdahalelerine rağmen hastanın kurtarılamadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Hasta yakınlarına yapılan bütün tıbbi açıklamalar ve sağduyu çağrılarına rağmen hasta yakınları agresif bir tutum sergiledi. Ailenin ileri gelenleri şikayetçi olacaklarını söylediler ve olay yatıştırılmaya çalışıldı. İlerleyen saatlerde adli soruşturma çerçevesinde merhumeye otopsi yapılması kararlaştırıldı ve cumhuriyet savcımız hastanemize geldi. Kadın doğum uzmanımızın ve şikayetçilerin ifadeleri alındıktan sonra hastaneden ayrılacağı sırada 40-50 kişilik bir grup kadın doğum uzmanımız Pul'a fiili saldırıda bulundu ve arkadaşımız darp edildi. Aldığı darbeler sonrası yoğun bakımda takip ve tedavisine başlanan doktor arkadaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor. Böylesine hukuk dışı bir tavır içine girilerek hareket edilmesi hukukun üstünlüğüne inanan bizleri derinden üzdü. Ülkemizin farklı yerlerinden gelerek zor koşullarda mesleklerini icra eden ve en önemli gayesi insana hizmet etmek olan biz sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalması, sağlık çalışanı bulma noktasında büyük sıkıntı çekilen ilçemize sağlık çalışanlarının gelmesi konusunda oldukça büyük sıkıntıya yol açacağı çok iyi bilinmelidir. Arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz ve sorumluların bulunması için yapılan çalışmaların bizzat takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler