YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de Ders Çalışma ve Kitap Okuma Salonu'na büyük ilgi

Hakkari Valiliği'nin, İçişleri Bakanlığı'nın 'Köye Geri Dönüş Projesi' kapsamında, bir dershanenin alt katında faaliyet geçirdiği...

Hakkari'de Ders Çalışma ve Kitap Okuma Salonu'na büyük ilgi

Hakkari Valiliği'nin, İçişleri Bakanlığı'nın 'Köye Geri Dönüş Projesi' kapsamında, bir dershanenin alt katında faaliyet geçirdiği 'Ders Çalışma ve Kitap Okuma' merkezine, maddi durumu iyi olmayan öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

İl Milli Eğitim tarafından yürütülen proje, evinde ders çalışma imkanı olmayan ve kaynak kitap bulma konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler için Hakkari Valiliği'nin 'Ders Çalışma ve Kitap Okuma Merkezi', dershaneye gitmeyen öğrenciler için burada ders çalışma imkanı buluyor.

Kaynağı, İçişleri Bakanlığı'nın 'Köye Geri Dönüş Projesi' kapsamında karşılanan ders çalışma ve kitap okuma merkezinde, 2 öğretmen görev yapıyor. Sabah saat 08.00'den akşam 20.00'ye kadar açık olan merkezde roman, okuma kitapları, dünya klasikleri, lise ve üniversiteye hazırlık kitapları bulunuyor.

Ders çalışma merkezinde yakalaşık iki bin 20 kayıtlı, günlük 250 öğrenci faydalanıyor. Haftanın 7 günü açık olan çalışma merkezi, ders çalışma, kitap okuma ve kendilerini geliştirecek bir çok etkinliği bünyesinde bulunduruyor. 30 kişilik 8 sınıf OKS, 700 adet LYS, bin 970 adet test OKS, 700 adet LYS, 270 adet kitap bin 677 adet Türk ve dünya klasiklerinin bulunduğu bir kütüphane salonu bulunuyor.

Merkez evde uygun ders çalışma ortamı bulamayanlara, maddi durum düşük olan ailelerin çocukları, ilköğretim, lisede öğrenim gören ve mezun olan öğrencilere yönelik ders çalışma ve okuma merkezi, 1 rehber öğretmen, 1 Türkçe öğretmeni ve 1 teknik hizmet eleman görev yapıyor. Görevli öğretmenler tarafından öğrencilere, sınavlara iyi şekilde hazırlanmak için de haftada bir gün deneme sınavı yapılıyor.

Öğrenciler, ders çalışma ve kitap okuma salonunu açanlara ve görevli öğretmenlere teşekkür etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler