YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de polisler Kadınlar Günü'nde karanfil dağıttı

Hakkâri’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, salon girişinde bayan polisler...

Hakkari'de polisler Kadınlar Günü'nde karanfil dağıttı

Hakkâri’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılan kadınlar, salon girişinde bayan polisler tarafından çiçek ve çikolatayla karşılandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikler, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi‘nde hazırlanan program ile devam etti. Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli bayan polisler, programa gelen kadınlara karanfil ve çikolata dağıttı. Programa Hakkâri Vali Yardımcı Önder Bozkurt, Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, bazı kurum amirleri ve çok sayıda kadınlar katıldı.

Hakkâri Aile ve Sosyal İl Müdürü Hamide Nürgül Kaya, programda yaptığı konuşmada, toplumda kadınların önemine dikkat çekti.

Toplumun en temel birimi olan aileyi ayakta tutan kadınların haklarını anlamak ve anlatmanın bir güne sığdırılamayacağını vurgulan Kaya, şöyle devam etti: ”Ancak bugün cefakâr ve fedakâr kadınlarımızın annelerimizin bu ülkenin vatandaşı olarak daha iyi koşullarda yaşaması, çocuklarını daha sağlıklı büyütmesi, sosyal ve ekonomik haklarının güçlendirilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak önemli merhaleler kat etmekteyiz. Bakanlığımız yeni teşkilat yapısıyla dul kadınlara, korunmaya muhtaç çocuklara, engelli vatandaşlarımıza, şiddet mağduru kadınlara daha kapsayıcı, koruyucu ve önleyici çalışmalarını tamamlayarak; vatandaşımıza sosyal devlet anlayışının daima arkalarında olduğunu hissettirmektedir.”

Program, kadınlara yönelik hizmetlerle ilgili sunum, kısa film gösterisi ve yöresel folklor gösterisiyle devam etti.

Katılımcılar, yerel sanatçıların seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Program sonunda ise çeşitli nedenlerle eşlerini kaybeden kadınlara hediyeler verildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler