YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşçiler, 80 kiloluk taşları iş güvenliği alınmadan Asi Nehri'ne döşüyor

Lübnan dağlarından doğan, Suriye ve Antakya’dan geçen, Samandağ’dan denize dökülen Asi Nehri’nin kent içerisinden geçtiği...

İşçiler, 80 kiloluk taşları iş güvenliği alınmadan Asi Nehri'ne döşüyor

Lübnan dağlarından doğan, Suriye ve Antakya’dan geçen, Samandağ’dan denize dökülen Asi Nehri’nin kent içerisinden geçtiği noktalarda toprak kaymasını önlemek amacıyla Nehrin her iki yakasına taş döşeme çalışmaları sürüyor. Çalışmaları gerçekleştiren işçilerin iş güvenliği alınmadan mesai yapmaları ise faciaya davetiye çıkarıyor.

İşçiler, can güvenliklerini hiçe sayıp 80 kilo ağırlığındaki taşları Asi Nehri'nin iki yakasına döşüyor. İple nehir kenarına sarkıtılan işçileri Asi Nehri'nin hırçın sularından koruyan tek şey ise taşları döşeyecekleri hizayı belirleyen bir ip oluyor.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’yı ortadan ikiye bölerek geçen Asi Nehri’nde, peyzaj çalışmalarının daha sağlıklı yapılması, olası toprak kaymalarının önüne geçilebilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Son 15 gün içerisinde sağanak yağışların hâkim olduğu Hatay’da, Asi Nehri'nin su seviyesi yükseldi. Yağışlar öncesinde, Asi Nehri'nin kent içerisinden geçen kısımlarında DSİ tarafından yürütülen peyzaj çalışmaları yükselen su seviyesine rağmen sürdürülüyor.

Nehir üzerinde, bugüne kadar Antakya Belediyesi'nin girişimleri ile Ata Köprüsü ve çevresinde peyzaj çalışmaları tamamlanmış, nehir üzerinde görüntü bütünlüğünün sağlanması ve kalan kısımların da aynı şekilde düzenlenebilmesi için ihale sürecine çıkılmış ve ihaleyi alan firma nehir kenarlarında taş döşeme çalışmalarına başlanmıştı. Yaz aylarında yavaş yavaş devam eden çalışmalar kış aylarına girişte hızlandırıldı. Ancak artan sağanak yağış çalışmalarda aksamalara neden oldu.

Asi Nehri'ndeki yükselen su seviyesi taşkınlara neden olmaya başlayınca, ihaleyi alan firma tekrar çalışmalarına başladı. Ancak Asi Nehri tüm hızıyla akarken nehrin kenarlarında taş döşemek zorunda olan işçiler için herhangi bir önlem alınmadı.

Halen çalışmalarını Girne Köprüsü ile 75. Yıl Köprüsü arasında sürdüren işçiler, 20 metre derinlikteki Asi Nehri'nde hiçbir güvenlik önlemi alınmaksızın çalışmalarını sürdürüyor. Yağışlar öncesinde kepçelerle nehir kenarları düzeltilmişti. Toprak ve çakıl karışımları ile düzeltilen Asi Nehri'nin her iki yakasına her biri 80 kilogram olan taşların dizilme işlemi başladı. 80 kilo ağırlığındaki taşları nehrin her iki yakasına döşeme görevi verilen işçiler ise nehirde artan su seviyesine rağmen iplerle indikleri nehir kenarında iş güvenliği alınmadan çalışıyor. İşçiler, vinçler aracılığıyla nehir kenarına indirilen taşları elleriyle diziyorlar.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler