YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta’da Konut Satışı Arttı

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) verileri, Isparta’da son beş yılda konut satışında sürekli...

Isparta’da Konut Satışı Arttı

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) verileri, Isparta’da son beş yılda konut satışında sürekli artış olduğunu ortay koydu. Isparta’da sadece 2013 yılının ilk çeyreğinde 860 konut satışı oldu.

ISPARTA 49’UNCU SIRADA

Isparta 81 il içinde konut satışı sıralamasında en çok konut satan 49’uncu il olarak dikkat çekti. 2013'ün ilk üç ayında konutların 295’i banka kredisiyle alındı. İldeki konut satışlarının toplamı Türkiye’de satılan toplam 273 bin 826 konut içinde yüzde 0,3'lük paya sahip. Isparta ipotekli satışta da ülkede yüzde 0,3’lük payı elinde tutuyor.

Veriler son beş yılda ilde konut satış grafiğinin sürekli yükseldiğini gösteriyor. Beş yıl içinde ilin konut satış oranı yüzde 129 artış gösterdi. 2008 yılında bin 367 konutun satıldığı ilde, 2009’da bin 967, 2010’da iki bin 488, 2011’de üç bin 15, 2012’de üç bin 141 konut el değiştirdi.

İPOTEKLİ SATIŞLARDA ARTIŞ

Banka kredisiyle alınan konutlarda da son dört yıl içinde artış yaşandı. TAKBİS’e göre 2009 yılında 104 konut için banka kredisi kullanılırken, 2012 yılında 839 konut için bankalar ipotekli satış gerçekleştirdi. Isparta’da 2010’da 797, 2011’de 896 konutun satışı ipotekli olarak yapıldı.

Konut satışlarının her geçen yıl artmasının normal bir sonuç olduğunu belirten Isparta İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, “Tabi bunun temel nedenleri var. Birincisi bankaların sağladığı konut kredileri faiz oranlarında son dönemde ciddi düşüşler var. Bu da yeni konut alımını cazip kılıyor. Isparta artık toplu konut konusunda bilinçlendi. Ispartalı can güvenliğini de düşünerek, sağlam, dayanıklı konutlarda yaşam sürmek istiyor. Bu nedenle eski yapıları terk ediyor ve yaşam kalitesi açısından sağlam binalarda oturmayı tercih ediyor. Tabi alt başlıklar açılabilir ama konut satışlarının artmasındaki temel neden bunlar” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler