YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aslı'nın ölümüne şaka gibi ceza istemi

Maltepe’de 5 Mayıs günü aracıyla polisten kaçarken çarptığı hukuk fakültesi öğrencisi Aslı Ayan’ın (20) ölümüne neden olan...

Aslı'nın ölümüne şaka gibi ceza istemi

Maltepe’de 5 Mayıs günü aracıyla polisten kaçarken çarptığı hukuk fakültesi öğrencisi Aslı Ayan’ın (20) ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücü Eyüp Hakan Yücel’e 9 yıl istendi. 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslı Ayan’a çarparak ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle tutuklanan Eyüp Hakan Yücel hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Maltepe’de geçtiğimiz Mayıs ayında yolun karşısına geçmek isteyen üniversite öğrencisi Aslı Ayan’a çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan sürücü Eyüp Hakan Yücel hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla 4,5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

OLAYDAN 3 AY ÖNCE EHLİYETİNE EL KONULDU
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Eyüp Hakan Yücel’in 34 ZA 9071 plakalı araç ile 03.15 sıralarında, olay mahali olan tek yönlü yolun sağ şeridinden gitmesi gerekirken en sol şeritten gittiği belirtildi. 50 kilometre olan hız sınırının da Yücel tarafından aşıldığı ifade edilen iddianamede, trafik işaretlerine uymamak suretiyle birinci dereceden kusurlu olarak maktul Aslı Ayan’a çarptığı kaydedildi. Eyüp Hakan Yücel’in olaydan 3 ay önce yüksek promil alkollü bir şekilde araç kullanması nedeniyle ehliyetine el konularak trafikten men edildiğinin belirtildiği iddianamede, olay sırasında Yücel’in ehliyetsiz oluşu da vurgulandı.

"SÜRATLİYDİ, YOLDA ZİKZAKLAR ÇİZİYORDU"
Kazanın meydana geldiği bölgeden 300 metre öncesinde rutin trafik kontrolü yapan polis memurlarına gelen anons da iddianamede yer buldu. Polis memurlarına gelen anonsta Yücel’in kullandığı aracın plakası verilerek, araç tarafından süratli seyir yapıldığı ve aracın zikzaklar çizerek yoluna devam ettiği belirtildi.

"NETİCENİN OLUŞUMUNA SEBEBİYET VERMİŞTİR"
Yücel’in Ayan’a çarpıp kaçması sebebiyle alkol muayenesinin de yapılamadığının belirtildiği iddianamede, "Suç tarihinden önce de trafik kurallarına uymaması sebebiyle artık genel toplumun güvenliğine zararlı hale gelmiş bulunan Yücel’in ehliyetine el konulduğunu bildiği kesinlik arz etmektedir. Bu duruma rağmen bilerek ehliyeti olmaksızın, trafikten men edilmesine rağmen araç kullanmakta çekinmemiş ve hatta bu halde hız sınırını aşarak Aslı Ayan’a çarpıp, ön gördüğü neticenin oluşumuna sebebiyet vermiştir" denildi. Eyüp Hakan Yücel hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yücel’in yargılanmasına Anadolu Adalet Sarayı Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Maltepe Altıntepe Mahallesi Sahil Yolu’nda, Mayıs ayında sabaha karşı meydana gelen kazada iddialara göre, trafik uygulamasında polisin ’dur’ ihtarına uymayan sürücü, otomobiliyle kaçmaya başladı. Bu sırada arkadaşı Mehmet Ali Kazan ile birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan 21 yaşındaki Aslı Ayan, otomobilin çarpması sonucu 33 metre uzağa fırladı. Otomobil sürücüsü Eyüp Hakan Yücel, kazanın ardından olay yerinden hızla uzaklaştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Aslı Ayan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Olaydan bir gün sonra emniyet güçlerine teslim olan 24 yaşındaki araç sürücüsü Yücel, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler