YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çeküd, E-atık Toplama Kampanyası Başlatıyor

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), elektronik atık toplama ve geri dönüşüm kampanyası başlatıyorGelecek nesillere daha...

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD), elektronik atık toplama ve geri dönüşüm kampanyası başlatıyor

Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakabilmeyi amaçlayan dernek, elektronik atık ve geri dönüşümün gerekliliği konusunda toplumsal bilinci oluşturmak için Evciler Kimya aracılığı ile birlikte e-atık toplayacak. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde eski, kullanılmayan veya çalışmayan elektronik atıkları ücretsiz toplamayı hedefleyen projede, öncelikli olarak okullar tarafından bağışlanan e-atıkların geri kazanımı sağlanacak. ÇEKÜD’ün eğitim kurumlarında vereceği seminerlerle desteklenecek olan projede, vatandaşlar telefon aracılığı ile e-atıklarının alınmasını talep edebilecek. Ankara ve İzmir’de e-atıklar evlerden toplanacak. Ankara ve İzmir’den müracaat edenler 0312 528 20 16 numarayı arayabilecekler. İstanbul’da Avrupa ve Anadolu yakasında olmak üzere belirli merkezlerde oluşturulacak toplama merkezlerinde e-atık toplanacak. Toplama merkezlerinin yeri ve tarihleri ÇEKÜD’ün internet sayfasında yer alacak.

YIL BOYU DEVAM EDECEK

ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz, yaptığı açıklamada; ‘Her yönüyle hızla değişen bir dünyada tüketim odaklı yaşarken, oluşturduğumuz atıkları doğaya zarar vermeden bertaraf etmemiz gerekiyor. Bu atıkların bir kısmını mümkünse dönüşüm metoduyla yeniden kullanıma sunulmasına imkân sağlamalıyız. Bu konuda STK’lara büyük görev düşüyor. ÇEKÜD olarak, daha önce Ankara’dan başlayarak çevre bilincini aşılayan STK’lar ve MEB orta öğretim kurumları ile ortak proje geliştirdik. Elektronik atıkların toplanması bunlardan birisi‘ diye konuştu.

Yorulmaz, ‘elektronik atıklarınızı topluyoruz’ kampanyası kapsamında; arzu eden vatandaşların eski beyaz eşya, elektronik eşya ve diğer elektrikli ev aletlerini ister telefonla arayarak isterlerse bizzat teslim edebileceklerini vurguladı. Kampanyanın yıl boyunca devam edeceği belirtildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler